Antena Meniu Search
x

"Este rezultatul României educate și al celor 8 ani de somn și vacanțe!". Avalanşă de critici pentru Klaus Iohannis după tragedia Odorheiu Secuiesc

Avalanşă de critici la adresa lui Klaus Iohannis după ce preşedintele a publicat luni seară un mesaj pe Facebook despre internatul prăbuşit în Odorheiu Secuiesc. Românii l-au taxat dur şeful statului căruia îi reproşează eşecul din educaţie, după două mandate, deşi "România educată" a dost sloganul său electoral iar domeniul considerat o prioritate critică.

de Redactia Observator

la 19.12.2023, 15:26

"Este rezultatul României educate și al celor 8 ani de somn și vacanțe!". Avalanşă de critici pentru Klaus Iohannis după tragedia Odorheiu Secuiesc
"Este rezultatul României educate și al celor 8 ani de somn și vacanțe!". Avalanşă de critici pentru Klaus Iohannis după tragedia Odorheiu Secuiesc - precidency.ro

"Tragedia care a avut loc la internatul Liceului Tamași Aron din Odorheiu Secuiesc este cutremurătoare. Transmit condoleanțe familiei elevului care și-a pierdut viața și le doresc însănătoșire grabnică elevelor rănite în acest cumplit accident. Este o dramă care ne reamintește brutal că siguranța în școli rămâne o prioritate critică.

Spațiile în care copiii își petrec cea mai mare parte din timpul lor trebuie să ofere protecție și să fie adaptate la standardele de siguranță actuale. Solicit elucidarea de urgență a cauzelor care au dus la prăbușirea clădirii și pedepsirea celor care se vor dovedi vinovați", este mesajul publicat luni seară de preşedintele Iohannis. 

Clădirea în care funcționa internatul care s-a prăbușit peste elevi în Odorheiu Secuiesc aparținea Arhiepiscopiei Romano-Catolice şi era veche de peste 100 de ani. Primăria plătea 300.000 de lei pe an ca să o închirieze. Peretele, plafonul şi acoperişul căminului s-au prăbuşit cu totul. În urma tragediei, un elev de 17 ani a murit, iar trei fete au fost rănite,una dintre ele este în comă

O posibilă explicație pentru cele întâmplate e legată de lucrările care se făceau în curtea internatului. Se făceau săpături chiar la limita fundaţiei. Clădirea internatului nu a fost expertizată seismic iar ministrul Ligia Deca va trimite Corpul de Control în Odorheiu Secuiesc.

Redăm mai joc câteva dintre comentariile negative lăsate de români la mesajul publicat pe Facebook de preşedintele Klaus Iohannis:

  • "România educată - o sintagmă de tot râsul după 2 mandate în care nu ați făcut nimic."
  • "Sunteți principalul vinovat, din banii aruncați anapoda pe vacanțele dv. și ale soției dv. s-ar fi renovat zeci de școli."
  • "Este rezultatul României educate și al celor 8 ani de somn și vacanțe!"
  • "Din cauza că nu să investit în educație nici un ban ! Păcat de copiii noștri deștepți și frumoși într-o țară care nu le oferă nici un viitor."
  • "Tot timpul după incidente și tragedie. Niciodată înainte, la prevenție."
  • "Ați fost ales în mare parte că vezi doamne sunteți de origine germană și cu toții știm că nemții sunt un exemplu de așa da, ați fost ales că veniți din învățământ și chipurile influențați pozitiv acest sector, dar se pare că a fost exact invers, gropar."
  • "E clar cine e vinovatul, statul român, parcă la alegerile președenție aveați un slogan! România Educată, această este realitatea după aproape 2 mandate! Felicitări pentru promisiunile făcute!"
  • "Dacă era o prioritate critică nu se mai ajungea aici, te împiedici în cuvinte și te contrazici singur"
  • "Tăceți când trebuie să vorbiți și vorbiți când trebuie să tăceți."
  • "Rezultatul "României Educate". Digitalizare în școli de chirpici!"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri politice » "Este rezultatul României educate și al celor 8 ani de somn și vacanțe!". Avalanşă de critici pentru Klaus Iohannis după tragedia Odorheiu Secuiesc