Meniu
Search
x

Florin Cîțu spune că nu va semna niciodată lângă AUR sau PSD, deși în 2019 iniția un proiect cu Șerban Nicolae și Robert Cazanciuc

Niciodată nu o pot să-mi pun semnătura lângă cea a cuiva de la AUR sau de la PSD, a spus premierul Florin Cîțu, care, însă, în 2019, a inițiat un proiect de lege alături de Șerban Nicolae și Robert Cazanciuc.

De Redactia Observator la 08.09.2021, 23:01

„Niciodată nu o pot să-mi pun semnătura lângă cea a cuiva de la AUR sau de la PSD”, a declarat la Digi24 Florin Cîțu. Premierul a făcut declarația în contextul în care USR PLUS a depus o moțiune de cenzură alături de AUR. Totuși, în urmă cu doi ani, premierul Florin Cîțu a semnat un proiect de Lege privind modificarea şi completarea Legii pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, alături de zece senatori PSD, printre care Nicolae Șerban și Robert Cazaciuc.

Au fost demiși 26 de secretari de stat ai USR-PLUS. Deciziile de eliberare din funcţie, publicate în MO

Deciziile privind eliberarea din funcţie a 26 secretari de stat au fost deja publicate în Monitorul Oficial. Este vorba despre secretari de stat de la mai multe ministere, din aparatul propriu al vicepremierului, dar şi de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi de la dar şi de la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Premierul Florin Cîţu afirmase, miercuri seară, că aşteaptă ca USR-PLUS să retragă moţiunea de cenzură şi să revină la masa discuţiilor, înainte de a fi trecută "linia roşie". "În acest moment putem să discutăm orice (...) portofoliile sunt acolo, nu le atinge nimeni, oamenii sunt acolo, bine, fără secretarii de stat, pentru că nu poţi să...", a declarat premierul. Întrebat când va destitui secretarii de stat numiţi de USR-PLUS, Florin Cîţu a afirmat: "În această seară"

Dacian Cioloș, mesaj pentru colegii din USR-PLUS demiși din funcții

"Am trăit și eu, în 2016, împreună cu toată echipa din guvernul pe care l-am condus, frustrarea și sentimentele care vă apasă acum pe voi. Nu e simplu, știu ce ați făcut în aceste luni, cu ce dedicare și speranțe v-ați început mandatele și de ce greutăți v-ați lovit. Știu și că nu v-a fost simplu să renunțați la alte angajamente pentru a intra într-o administrație care se opune reformelor și stilului nostru de lucru. Nu ați făcut nimic greșit! Dimpotrivă, sunteți victime ale unui prim-ministru care abuzează de o funcție pe care o ocupă și cu voturile noastre și cu care de ceva vreme nu se mai poate lucra în interesul cetățenilor. Credința mea este că nu peste mult timp el va fi cel care va lua o pauză de guvernare și voi veți face ce ați început cu profesionalism. Vă mulțumesc și sper să vă revăd la lucru cât mai repede în aceeași coaliție, dar cu un alt premier", a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Florin Cîțu spune că nu va semna niciodată lângă AUR sau PSD, deși în 2019 iniția un proiect cu Șerban Nicolae și Robert Cazanciuc