Antena Meniu Search
x

Document Au fost demiși 26 de secretari de stat ai USR-PLUS. Deciziile de eliberare din funcţie, publicate în MO | Cioloș: "Nu ați făcut nimic greșit!"

Premierul Florin Cîţu a anunţat că secretarii de stat ai USR-PLUS vor fi destituiţi miercuri seară. Deciziile de eliberare din funcţie a unor secretari de stat de la mai multe ministere, din aparatul propriu al vicepremierului, de la Agenţia Naţinoală de Administrare Fiscală, dar şi de la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, au fost deja publicate în Monitorul Oficial.

de Redactia Observator

la 08.09.2021, 22:47

Deciziile privind eliberarea din funcţie a 26 secretari de stat au fost deja publicate în Monitorul Oficial. Este vorba despre secretari de stat de la mai multe ministere, din aparatul propriu al vicepremierului, dar şi de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi de la dar şi de la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

demiteri Monitorul Oficial

Au fost demiși 26 de secretari de stat ai USR PLUS. Deciziile de eliberare din funcţie, publicate în Monitorul Oficial

Monitorul Oficial

Premierul Florin Cîţu afirmase, miercuri seară, că aşteaptă ca USR-PLUS să retragă moţiunea de cenzură şi să revină la masa discuţiilor, înainte de a fi trecută "linia roşie". "În acest moment putem să discutăm orice (...) portofoliile sunt acolo, nu le atinge nimeni, oamenii sunt acolo, bine, fără secretarii de stat, pentru că nu poţi să...", a declarat premierul. Întrebat când va destitui secretarii de stat numiţi de USR-PLUS, Florin Cîţu a afirmat: "În această seară".  

Premierul a precizat că directorii sunt pe posturi pebază de concurs şi acolo nu se poate interveni: "Va fi respectată legea, dar nu poti şi fii şi alături de AUR şi într-un minister, unde poţi să influenţezi negativ". Anterior, Florin Cîţu afirmase, într-un interviu la Antena 3, că nu a luat încă decizia destituirii secretarilor de stat şi a prefecţilor.  

Dacian Cioloș, mesaj pentru colegii din USR-PLUS demiși din funcții

"Am trăit și eu, în 2016, împreună cu toată echipa din guvernul pe care l-am condus, frustrarea și sentimentele care vă apasă acum pe voi. Nu e simplu, știu ce ați făcut în aceste luni, cu ce dedicare și speranțe v-ați început mandatele și de ce greutăți v-ați lovit. Știu și că nu v-a fost simplu să renunțați la alte angajamente pentru a intra într-o administrație care se opune reformelor și stilului nostru de lucru. Nu ați făcut nimic greșit! Dimpotrivă, sunteți victime ale unui prim-ministru care abuzează de o funcție pe care o ocupă și cu voturile noastre și cu care de ceva vreme nu se mai poate lucra în interesul cetățenilor. Credința mea este că nu peste mult timp el va fi cel care va lua o pauză de guvernare și voi veți face ce ați început cu profesionalism. Vă mulțumesc și sper să vă revăd la lucru cât mai repede în aceeași coaliție, dar cu un alt premier", a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri politice » Au fost demiși 26 de secretari de stat ai USR-PLUS. Deciziile de eliberare din funcţie, publicate în MO | Cioloș: "Nu ați făcut nimic greșit!"