Antena Meniu Search
x

Gabriela Firea, audiată în dosarul protestului din 10 august: 'Carmen Dan s-a întors din concediu ca să participe'

Gabriela Firea a fost audiată 3 ore la Parchet, în dosarul violenţelor din 10 august. Primarul general al Capitalei a afirmat marţi, la ieşirea de la audieri că ministrul de Interne, Carmen Dan, s-a întors din concediu pe 10 august, special pentru a participa la acţiunile Jandarmeriei.

Gabriela Firea a fost audiată 3 ore la Parchet, în dosarul violenţelor din 10 august: "Doamna ministru Carmen Dan s-a întors din concediu ca să participe" - hepta.ro

Gabriela Firea a fost audiată 3 ore la Parchet, în dosarul violenţelor din 10 august. Primarul general al Capitalei a afirmat astăzi, la ieşirea de la audieri că ministrul de Interne, Carmen Dan, s-a întors din concediu pe 10 august, special pentru a participa la acţiunile Jandarmeriei.

"Am fost citată în calitate de martor în dosarul privind împrejurările din 10 august, am răspuns tuturor întrebărilor, am adus şi dovezi. 

A fost vorba despre elemente care sunt în responsabilitatea Primăriei Capitalei, a primarului general, sau a viceprimarului. E vorba despre elemente de autorizare. 

Procurorii care cercetează acest caz vor stabili dacă intervenţia în forţă a jandarmilor a fost justificată, dacă au fost toate elementele legale respectată.

Pe acelaşi subiect

În centrul de comandă nu s-a aflat domnul viceprimar, s-a aflat în camera pusp la dispoziţie de SGG, unde s-a aflat şi doamna prefect. Am avut informaţii strict administrative.

S-a încercat ca prefectul să fie scos ţap ispăşitor. Ancheta va releva faptul că nu are nicio vină. Nu avea cum să aibă acces la informaţii militare. Nici nu avea certificat ORNIS să aibă acces la astfel de informaţii. Conform legii, la solicitarea reprezentantului Jandarmeriei să contrasemneze acel ordin, deja scris de reprezentantul Jandarmeriei.

Din surse deschise şi confirmate de doamna ministru am înţeles că era în concediu şi ulterior şi-a făcut rechemare ca să participe la tot ce s-a întâmplat în acea zi", a declarat Gabriela Firea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Gabriela Firea, audiată în dosarul protestului din 10 august: 'Carmen Dan s-a întors din concediu ca să participe'