Antena Meniu Search
x

Interviu INCENDIAR al lui Klaus Iohannis, în presa străină! Preşedintele dă soluţia la ORDONANŢA 13, care a provocat protestele! (VIDEO)

Klaus Iohannis a dat un interviu video agenţiei Associated Press, în care a vorbit despre criza provocată de adoptarea, de către guvernul Grindeanu, a ordonanţei de modificare a codurilor penale. Preşedintele i-a lăudat pe protestatari, i-a criticat dur pe politicienii corupţi şi a spus cum ar trebui adoptate legile privind corupţia.

Vezi și

Klaus Iohannis a dat un interviu video agenţiei Associated Press, în care a vorbit despre criza provocată de adoptarea, de către guvernul Grindeanu, a ordonanţei de modificare a codurilor penale. Preşedintele i-a lăudat pe protestatari, i-a criticat dur pe politicienii corupţi şi a spus cum ar trebui rezolvată Ordonanţa 13.

În interviul pentru Associated Press, Iohannis a explicat situaţia din România.

"Ne confruntăm acum cu o faţă foarte urâtă, e o luptă intensă contra corupţiei, nu e ceva frumos, e urât! Scoate la iveală faţa urâtă a politicii, faţa urâtă a societăţii, pe care vrem să o eradicăm, dar e nevoie de timp. Şi e important să vedem că ceea ce facem acum va da rezultate în câţiva ani, pentru că atunci va fi mai puţină corupţie, mai puţini politicieni şi funcţionari publici corupţi. Dar asta nu se va opri niciodată, dacă opreşti lupta contra corupţiei, aceasta revine! Nu e ceva care se va sfârşi, dar asta se va întâmpla şi e ceea ce sper foarte mult: va scădea atât de mult încât nu va mai fi o problemă publică. Va fi doar o problemă pentru specialişti, procurori, judecători, iar societatea trebuie să recâştige sentimentul că statul ţine sub control corupţia", a spus Iohannis.

Despre protestatarii care au ieşit în stradă după adoptarea ordonanţei 13, Iohannis a avut numai cuvinte de laudă.

Pe acelaşi subiect

"Am fost surprins de mărimea mulţimii. Adică, având peste 200 de mii de protestatari în Piaţa Victoriei, unde se află clădirea guvernului, e ceva extraordinar! A fost o demonstraţie paşnică. Practic, nu am avut incidente! Au fost, într-adevăr, la început, unele mici incidente, într-un colţ, dar jandarmeria a rezolvat situaţia. Iar zilele următoare a fost paşnic, a fost foarte, foarte civilizat, iar numărul uriaş al oamenilor care s-au alăturat acestor proteste au arătat că sunt atât de mulţi români cărora le pasă de ţara lor şi cărora le pasă de ceea ce se întâmplă în ţara lor. Şi este un semn foarte bun!", a declarat Preşedintele.

Preşedintele a fost extrem de critic faţă de unii politicieni, pe care însă nu i-a nominalizat.

"Am moştenit corupţia din anii comunismului şi luptăm cu ea. Avem succes, dar, evident, având rezultate în lupta cu o corupţie extinsă, atragi şi inamici. Iar aceşti inamici se află şi printre politicieni. Aşa că există un curent care încearcă nu să oprească lupta anti-corupţie - e evident că nimeni nu o poate opri - ci să o încetinească, să o înmoaie. Dar asta nu e ceea ce eu şi ceea ce majoritatea românilor credem că ar fi drumul pe care să meargă România!", a spus Iohannis.

La finalul interviului, Klaus Iohannis ar spus şi despre soarta controversatei ordonanţe 13 şi despre ce ar trebui făcut cu legile privind corupţia.

"În final, în opinia mea, această problemă va fi discutată în Parlament. Şi aceasta e calea care ar fi trebuit urmată încă de la început, într-un mod transparent, cu specialişti din sistemul juridic, cu toate partidele şi atunci, dacă avem un vot, atunci avem un vot! Asta poate fi subiect de discuţie, dar avem nevoie de o dezbatere. Ar fi fost greşit şi ar fi greşit să decidem asupra unei probleme atât de importante prin instrumentul unei ordonanţe de urgenţă!", a declarat Klaus Iohannis, pentru AP.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » Interviu INCENDIAR al lui Klaus Iohannis, în presa străină! Preşedintele dă soluţia la ORDONANŢA 13, care a provocat protestele! (VIDEO)