Antena Meniu Search
x

Iohannis aruncă BOMBA! Ce spune preşedintele despre REMANIERI şi DEMISIA premierului Tudose

Klaus Iohannis susține că nu are nimic împotriva unei demisii a premierului Tudose.

Comitetul Executiv al PSD se reunește, astăzi, pentru a căuta o soluție la criza care a lovit atât partidul, cât și Executivul. Premierul Mihai Tudose dorește remanierea unor miniștri şi, potrivit unor surse politice, este decis să demisioneze în cazul în care demersul său se va izbi de opoziția lui Liviu Dragnea și/sau a partidului.

Legat de tensiunile din PSD şi Guvern, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că "este cazul să se liniştească lucrurile".

"Este cazul să se reintre într-o zonă de predictibilitate, de stabilitate, pentru a permite și mediului economic să performeze. Avem o creștere economică. Ea se datorează, în bună măsură, consumului care, la rândul lui, e posibil și datorită creșterilor salariale.

Până aici, toate bune. Însă, dacă vrem să avem în continuare o economie în creștere, trebuie să trecem la măsuri care sunt predictibile, care aduc dezvoltare pe termen mai lung. Altfel, tot ce am câștigat se pierde", a spus Iohannis.

Pe acelaşi subiect

Președintele susține că nu vede nicio piedică pentru o demisie a lui Tudose. ”Nu văd nicio piedică. Dacă se dorește, se poate pune în practică o guvernare care să aducă rezultate”, a precizat Klaus Iohannis.

"Dar, dacă şi acest guvern ar cădea, atunci ar trebui să îmi pun întrebarea dacă PSD ar mai avea capacitatea să guverneze. Deocamdată, nu suntem în acea situaţie", a continuat şeful statului.

Klaus Iohannis a lansat un atac dur la adresa miniștrilor cu probleme penale, după ce aceștia au invocat prezumția de nevinovăție. De asemenea, președintele și-a exprimat părerea asupra unei noi guvernări tehnocrate.

"Un guvern de tehnocrați nu este o soluție pe termen mai lung. Am spus și atunci când am instalat acel Guvern de tehnocrați. Acum suntem la puțin timp după alegeri, avem un Guvern care a câștigat alegerile. Cine a câștigat, să-și facă treaba să guverneze, să performeze.

Important e să existe o echipă guvernamentală care să nu aibă probleme de integritate. În ceea ce privește persoanele cu probleme penale, aceste persoane nu au ce căuta în funcțiile statului. În politică nu există prezumția de nevinovăție așa cum există în justiție. Pentru un politician care merge în fața poporului contează integritatea. În fața justiției există această prezumție de nevinovăție. Cum să creadă românii într-un Guvern dacă acolo există persoane suspecte sau cercetate? Pe mine nu mă convinge un om care îmi spune acest lucru. Un guvern trebuie să fie format din oameni curați, integri, punct!", a declarat Klaus Iohannis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Iohannis aruncă BOMBA! Ce spune preşedintele despre REMANIERI şi DEMISIA premierului Tudose