Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis, la Consiliul Naţional al PNL: "Situaţia este proastă. Nu-mi face nicio plăcere să spun aşa ceva"

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, la Consiliul Naţional al PNL, că PSD a promis lapte şi miere, dar ”Dragnea şi câţiva acoliţi au pus mâna pe putere” şi o folosesc pentru a scăpa de dosare penale. Preşedintele a subliniat şi că oameni care îndrăznesc să-şi expună public opinia anti-PSD sunt luaţi în plină zi de Poliţie, ceea ce nu s-a mai întâmplat din anii întunecaţi ai comunismului.

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis, la Consiliul Naţional al PNL

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, la Consiliul Naţional al PNL, că PSD a promis lapte şi miere, dar ”Dragnea şi câţiva acoliţi au pus mâna pe putere” şi o folosesc pentru a scăpa de dosare penale. Preşedintele a subliniat şi că oameni care îndrăznesc să-şi expună public opinia anti-PSD sunt luaţi în plină zi de Poliţie, ceea ce nu s-a mai întâmplat din anii întunecaţi ai comunismului.

”Daţi-mi voie să încep cu o radiografie a situaţiei generale din România. Situaţia este proastă. Nu-mi face nicio plăcere să spun aşa ceva, pentru că sunt preşedintele României. (...) PSD a promis românilor că va curge lapte şi miere, că vor face economia să meargă, că vor creşte salariile şi pensiile, că toţi vor avea locuri de muncă şi va fi atât de bine cum nu s-a văzut vreodată. Dar, ghinion, nu s-a întâmplat aşa ceva, au început să lucreze la cu totul altceva, au început să demonteze justiţia românească. Asta a fost prioritatea reală a PSD. Au urmat nenumărate faze în care au încercat să aducă justiţia sub controlul politic al PSD şi încearcă şi acum, au încercat să inhibe lupta anticorupţie, dar ea va continua. Şi-au dat seama că lumea aşteaptă cu totul altceva şi au pus în operă o păcăleală prin care le-au explicat oamenilor că le cresc salariile şi pensiile, dar ele nu au crescut. (...) Prin gestionarea proastă a finanaţelor ţării, PSD a adus la viaţă inflaţia, au început să crească dobânzile, şi acea mică creştere de care iniţial s-au bucurat unii s-a dus”, a afirmat Klaus Iohannis.

Preşedintele a subliniat că ”a rămas o ţară care e din ce în ce mai dezamăgită, o ţară care aşteaptă soluţii”.

”Toate sondajele din ultimele luni arată că 80% din români cred că ţara merge într-o direcţie greşită. Este acesta un semnal extrem de puternic, este un rezultat catastrofal şi asta în condiţiile în care PSD a preluat o ţară cu o economie în puternică creştere, au preluat o Românie care a fost extraordinar de bine situată în cadrul structurilor euro-atlantice, o ţară care în fine începuse să fie nu doar văzută, ci şi respectată, cu o abord pro-europeană, pro-atlantică. Şi ce s-a întâmplat? Cum a dispărut acest sentiment bun? Cuma  dispărut optimismul? Cum a revenit pesismismul între oamenii de afaceri, între investitori, între partenerii internaţionali, între noi?”, a continuat şeful statului.

El a precizat că explicaţia e cât se poate de simplă, şi anume: ”Un politician pe nume Dragnea împreună cu câţiva acoliţi au pus mâna pe putere în PSD, în guvern şi în Parlament şi de atunci încearcă să folosească această putere în interes propriu şi personal pentru a scăpa de justiţie”.

”Nu-i preocupă nici ţara, nici economia, nici românii, ce să mai vorbim despre imaginea României în Europa şi în lume. Îi preocupă pur şi simplu să scape de dosare. Aşa ceva nu e posibil într-o ţară eururopeană, democratică”, a adăugat Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a ţinut să precizeze că ”au început acţiuni de neimaginat: oameni care îndrăznesc să-şi expună public opinia anti-PSD sunt luaţi în plină zi de Poliţie”. ”Aşa ceva nu s-a mai întâmplat în România din anii întunecaţi ai comunismului. Acolo am ajuns, să ne întoarcem de unde am plecat? Să dăm cu piciorul la ce au construit generaţii de români? Să dăm cu piciorul la bunăstarea românilor, la imag ţării, la însăşi esenţa, coeziunea între români?”, a mai spus preşedintele.

sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » Klaus Iohannis, la Consiliul Naţional al PNL: "Situaţia este proastă. Nu-mi face nicio plăcere să spun aşa ceva"