Antena Meniu Search
x

Laura Codruța Kovesi, despre o posibilă candidatură la prezidențiale: "Nu", "No", "Nein", "Nie"

Şefa Parchetului European, Laura Codruţa Kovesi, a negat, miercuri, că ar intenţiona să candideze la preşedinţia României.

de Redactia Observator

la 13.07.2022, 17:45

Laura Codruța Kovesi
Fostul procuror șef al DNA, Laura Codruța Kovesi - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta (arhivă, 2019)

"Nu, nu doresc să candidez la preşedinţia României. Poate, ca să fiu mai clară, răspunsul meu este Nu, No, Nein, Nie şi, dacă mai practic puţin cu colegii din EPPO, o să pot să răspund Nu în cele 17 limbi oficiale în care se discută în EPPO", a declarat Laura Codruţa Kovesi, într-un interviu acordat pentru Radio Europa Liberă Moldova.

Aflată într-o vizită la Chişinău, pentru a pune bazele unui acord cu procuratura generală moldoveană, Kovesi a infirmat zvonurile care o dădeau ca sigură candidat la următoarele alegeri prezidenţiale din România.

Cât priveşte motivaţia acestui refuz categoric, Kovesi a explicat că scopul ei este, înainte de toate, cel de a construi o instituţie "de la zero", în calitatea sa de procuror şef european.

"Principala mea atribuție a fost să construiesc o instituție. Am construit-o de la zero. Când am fost numită, am fost oarecum singură, am avut doar o echipă mică, de câțiva colegi, cu care am construit absolut tot, începând de la proceduri, buget, recrutări de personal. Suntem la început de drum. Vreau să construiesc o instituție europeană, independentă, puternică, care să protejeze mai bine bugetul Uniunii Europene. În momentul în care mandatul meu va ajunge la final, o să am, spun eu, o cunoaștere unică. O să cunosc foarte bine 22 de sisteme de justiție din Europa și nu doresc să candidez la președinția României", a spus Laura Codruța Kövesi, pentru Radio Europa Liberă Moldova.

Pe acelaşi subiect

Cătălin Drulă, președintele USR, deschis la o discuție cu Laura Codruța Kovesi, dacă aceasta dorește

Liderul USR, Cătălin Drulă a declarat, luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre o candidatură a Laurei Codruţa Kovesi la prezidenţiale, din partea USR, că "orice soluţie este posibilă, în general, partidele încearcă să îşi găsească candidaţi şi soluţii interne. Să spună doamna Kovesi dacă îşi doreşte altă funcţie", a spus Drulă.

"În primul rând cred că ar trebui să o întrebaţi sau să spună doamna Kovesi dacă îşi doreşte altă funcţie decât cea de procuror european. Eu văd atâta lume care vorbeşte în numele dumneaei", a explicat Cătălin Drulă, potrivit news.ro.

El a precizat că nu o cunoaşte pe Laura Codruţa Kovesi şi nu s-a întâlnit niciodată cu aceasta. "Eu mă gândesc că poate cumva nu îşi doreşte o carieră politică, asta trebuie să lămurească dumneaei", a spus Drulă, menționând că el admiră munca acesteia la Parchetul European. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Laura Codruța Kovesi, despre o posibilă candidatură la prezidențiale: "Nu", "No", "Nein", "Nie"