Antena Meniu Search
x
LIVE

Laura Codruţa Kövesi, mesaj dur pentru miniștrii de finanțe. Cifra uriașă la care ajunge evaziunea fiscală din UE

Autorităţile din statele membre ale Uniunii Europene nu manifestă o dorinţă suficient de mare să recupereze între 30 şi 60 de miliarde de euro la nivelul Uniunii din cauza evaziunii fiscale în fiecare an, a declarat procurorul-şef la Parchetul European, Laura Codruţa Kövesi, pentru Euronews. Kövesi a afirmat că, dacă ar fi ministru de Finanţe, probabil că ”nu ar putea dormi” din această cauză, notează News.ro.

De Redactia Observator la 01.06.2022, 19:08
Laura Codruţa Kövesi, procurorul-şef al Parchetului European
Laura Codruţa Kövesi estimează că evaziunea fiscală din UE ajunge la 30-60 de miliarde de euro. - Profimedia

Laura Codruţa Kövesi, procurorul-şef al Parchetului European (EPPO), a declarat pentru Euronews că autorităţile fiscale din UE nu reuşesc să colecteze  taxa pe valoare adăugată (TVA) în valoare aproximativ 130 de miliarde de euro în fiecare an, dintre care între 30 şi 60 de miliarde de euro sunt pierdute din cauza evaziunii fiscale sau "pur şi simplu furate" din trezoreria ţării.

"Dacă aş fi ministru de Finanţe, probabil că nu aş putea dormi din cauza asta. Mai ales în contextul economic actual, când inflaţia este la un nivel foarte mare", a spus Laura Codruţa Kövesi.

Kövesi a făcut aceste declaraţii în contextul în care Parchetul European sărbătoreşte prima aniversare, după ce şi-a lansat oficial operaţiunile în iunie 2021.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri economice » Laura Codruţa Kövesi, mesaj dur pentru miniștrii de finanțe. Cifra uriașă la care ajunge evaziunea fiscală din UE