Antena Meniu Search
x

Liviu Dragnea a făcut un anunţ IMPORTANT privind relaţiile României cu Ungaria

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a făcut un anunţ important privind relaţiile dintre România şi Ungaria, într-o postare pe facebook.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a făcut un anunţ important privind relaţiile dintre România şi Ungaria, într-o postare pe facebook. Şeful PSD a discutat cu premierul maghiar despre două subiecte controversate dintre cele două ţări.

"Am vorbit la telefon cu premierul Ungariei, Viktor Orbán, și am convenit două lucruri:

1. Noi vom rezolva problema apărută la Liceul Catolic din Târgu Mureș.

2. #Ungaria va acorda din nou sprijin României pentru aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

Pe acelaşi subiect

Am explicat că situația de la Târgu Mureș s-a creat în urma unei sentințe judecătorești și nu reprezintă un atac la adresa Bisericii Catolice sau la adresa minorității maghiare, dar că e obligația autorităților române să găsească rapid o soluție legală și durabilă. I-am promis că vom găsi această soluție.

La rândul său, premierul Orbán a apreciat disponibilitatea noastră spre dialog și a promis că Ungaria va reacorda sprijin României pentru #OECD.

Aderarea României la această organizație este un obiectiv major al politicii noastre externe, care ar putea fi atins chiar pe parcursul acestui an.", a scris Dragnea pe pagina sa de facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Liviu Dragnea a făcut un anunţ IMPORTANT privind relaţiile României cu Ungaria