Antena Meniu Search
x

Meleșcanu: Va trebui să îmbunătățim modul de acțiune și colaborare dintre miniștri și secretarii de stat

Modul de colaborare dintre miniștrii care fac parte dintr-un partid și secretarii de stat de la alt partid trebuie îmbunătățit, consideră ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, vicepreședinte al ALDE, scrie Agerpres

Modul de colaborare dintre miniștrii care fac parte dintr-un partid și secretarii de stat de la alt partid trebuie îmbunătățit, consideră ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, vicepreședinte al ALDE, scrie Agerpres

"Una din problemele cele mai importante atunci când ești la guvernare este comunicarea. Din acest punct de vedere, participarea unui număr cât mai mare de demnitari la discuții, la dezbateri televizate, este după părerea mea absolut necesar. Deci cred că va trebui să ne îmbunătățim modul de acțiune și colaborarea dintre miniștrii care sunt dintr-un partid și secretarii de stat care sunt de la alt partid", a declarat Meleșcanu la Mamaia, unde participă la o ședință a conducerii ALDE.

El a subliniat că nu are niciun fel de nemulțumire, accentuând chiar că "nu s-a născut încă cineva" care să-l poată împiedica să facă ceea ce trebuie.

"Nu am niciun fel de nemulțumire. Într-o coaliție din care fac parte două sau mai multe partide bineînțeles că există și diferențe de opinie pe diverse teme. Evident că noi avem propriile noastre priorități, dar întotdeauna am acceptat foarte clar ideea că atât timp cât suntem în coaliție căutăm soluții pentru problemele care apar din interiorul coaliției și nu din afară. În domeniul meu nu cred că s-a născut încă cineva care să mă poată împiedica să fac ceea ce trebuie să fac. Deci nu am avut niciun fel de probleme, ci dimpotrivă, m-am bucurat de sprijin foarte larg pentru temele fundamentale de politică externă din partea guvernului și a colegilor celorlalți", a susținut Meleșcanu.

Meleșcanu a accentuat faptul că, din punctul său de vedere, este nevoie de consultări mai serioase înainte de a se ieși cu propuneri în spațiul public.

"Din punctul meu de vedere, e nevoie de consultări mult mai serioase înainte de a ieși cu orice propunere. Din punctul nostru de vedere elementul esențial este consolidarea unui sistem de dialog, adoptarea de poziții comune pe bază de negocieri și discuții și după aceea partea următoare este ieșirea și lansarea unor propuneri în spațiul public", a spus Meleșcanu.

Întrebat la ce nivel este comunicarea dintre ALDE și PSD în acest moment, Meleșcanu a spus: "La nivel de conducere, excelent. Relația dintre domnul Dragnea și domnul Tăriceanu este una foarte solidă, bazată pe respect reciproc și pe înțelegerea mizelor mari pe care le are actuala guvernare".

"Sigur că la nivele de mai jos, și mai ales la nivel local, competiția există. (...) Mai avem restanțe (n.r. în împărțirea funcțiilor), important este să avem oameni foarte buni și joi ne străduim întotdeauna să venim cu candidați profesioniști care pot cu adevărat să-și îndeplinească atribuțiile. Mai avem încă anumite dorințe și sperăm să le rezolvăm", a adăugat Meleșcanu.

Sursă: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri politice » Meleșcanu: Va trebui să îmbunătățim modul de acțiune și colaborare dintre miniștri și secretarii de stat