Antena Meniu Search
x

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, ultimul om al lui Orban în Guvern, va fi remaniat. Daniel Constantin i-ar putea lua locul - surse

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, va fi remaniat, spuns surse politice pentru Observator. Locul acestuia va fi luat de Daniel Constantin, menţionează aceleaşi surse.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 28.09.2021, 09:59

Adrian Oros, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale
Adrian Oros, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale - Hepta / Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Adrian Oros va fi remaniat din funcţia de mnistru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, afirmă surse politice pentru Observator, conform reporterului Larisa Bernarschi. Acesta ar urma să fie revocat marţi, iar în locul său să revină în Ministerul Agriculturii Daniel Constantin, spun aceleaşi surse.

Adrian Oros este ministru al Agriculturii din 4 noiembrie 2019 şi a făcut parte din Guvernele Orban I, Orban II şi Cîţu. Acesta este însă un apropiat al fostului preşedinte PNL Ludovic Orban, iar Florin Cîţu, ajuns preşedinte al PNL, ar dori înlăturarea lui din funcţie.

Adrian Oros a candidat la Congresul PNL pentru funcţia de vicepreşedinte regional, însă în urma pierderii alegerilor pentru şefia partidului de către Ludovic Orban şi-a retras candidatura pentru funcţia politică. 

Adrian Oroş a supravieţuit unei moţiuni simple, în martie

Pe acelaşi subiect

În luna martie, Adrian Oros a trecut printr-o moţiune simplă. Camera Deputaţilor a respins moţiunea simplă a PSD intitulată „Agricultura României este atacată de cel mai periculos dăunător: ministrul Adrian-Nechita OROS!”.

Deputatul PSD Adrian Chesnoiu a afirmat, la explicarea votului, că PNL şi USR-PLUS au dovedit că nu au înţeles nimic din jurământul depus în Parlament după validarea mandatelor deputaţilor. El a reproşat parlamentarilor AUR că nu au fost în sală pentru a îl da jos pe cel mai prost ministru al Agriculturii din ultimii 30 de ani.

PSD îi reproşa ministrului Agriculturii că după 17 luni de guvernare nu a învăţat nimic, iar agricultura traversează cea mai neagră perioadă, lucru care nu a fost cauzat doar de pandemie şi secetă, ci în special de incompetenţa lui Adrian Oros.

PSD îi mai amintea ministrului Oros că toate programele pentru îmbunătăţirea sectorului de irigaţii în România au fost elaborate înaintea mandatului său şi anume: Social-democraţii îi mai acuzau pe Adrian Oros că prin modificarea legii care vizează vânzarea terenurilor agricole în extravilan vrea să vândă bucată cu bucată terenul rămas în proprietatea românilor.

Cine este Daniel Constantin

Daniel Constantin deputat PNL de Argeș. A fost ministru al Agriculturii și ministru al Mediului, președinte al Partidului Conservator, copreședinte al Partidului Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) și fondator al Partidului Pro Romania.

Absolvent al facultății de Zootehnie (în 2002) și masterand al Facultății de Management, Managementul Calității și Inovației, (în 2004) de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, a trecut pe rând prin mai multe funcții, ca cea de director general la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (în perioada aprilie-octombrie 2009), evaluator la Banca Mondială în cadrul proiectului MAKIS, și coordonator al Corpului Consilierilor de Integrare Europeana din cadrul Ministerului Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale la Ministerul Integrării Europene.

Pe 7 mai 2012 a fost numit Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale în guvernul Ponta. A ocupat această funcţie până în 17 noiembrie 2015. În al treilea guvern al lui Victor Ponta, Constantin a fost numit și vice-prim-ministru, ca principal reprezentant al PC în cadrul alianței cu PSD, UNPR  și UDMR. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, ultimul om al lui Orban în Guvern, va fi remaniat. Daniel Constantin i-ar putea lua locul - surse