Antena Meniu Search
x
LIVE

Florin Cîțu: Nu i-am cerut demisia lui Ludovic Orban de la Camera Deputaților. În BEx-ul de marți discutăm ce e mai bine pentru PNL

Premierul Florin Cîțu a spus, luni, că nu i-a cerut demisia lui Ludovic Orban din fruntea Camerei Deputaților, ”demisia fiind o decizie unilaterală a celui care deține funcția”, și a declarat că în BEx-ul PNL de marți vor fi discutate toate variantele în ceea ce privește șefia acestei Camere, urmând să fie luată cea mai bună decizie pentru PNL.

De Ana Maria Ghiarasim la 27.09.2021, 12:50
Florin Cîțu: Nu i-am cerut demisia lui Ludovic Orban de la Camera Deputaților. În BEx-ul PNL vom lua cea mai bună decizie pentru PNL
Florin Cîțu: Nu i-am cerut demisia lui Ludovic Orban de la Camera Deputaților. În BEx-ul PNL vom lua cea mai bună decizie pentru PNL - Hepta

„O să avem mâine o discuție în BEx și acolo vom discuta pașii următorii în ceea ce privește șefia Camerei Deputaților. Vom discuta toate variantele. A rămas că vom clarifica detaliile în BEx-ul de mâine”, a declarat Florin Cîțu, întrebat despre planurile PNL, după demisia lui Ludovic Orban din fruntea Camerei.

Florin Cîțu a subliniat că nu i-a cerut demisia lui Ludovic Orban, argumentând că ”demisia e o decizie unilaterală a celui care are funcția”.

Florin Cîţu a mai spus că nu ştie la ce s-a referit Ludovic Orban atunci când a anunţat că parteneriatul său cu preşedintele Klaus Iohannis s-a încheiat. „Nu există parteneriat pe persoană fizică, există un parteneriat între preşedinte şi partidul PNL”, a precizat Florin Cîţu.

Ludovic Orban, demisie din fruntea Camerei Deputaților după ce a pierdut șefia PNL

Pe acelaşi subiect

Ludovic Orban a trimis la sediul PNL demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților, după ce a anunțat public că va pune la dispoziția lui Florin Cîțu demisia sa. Urmează ca premierul Florin Cîțu să hotărască dacă acceptă această demisie sau îl păstrează pe Orban în funcție până se va crea o majoritate parlamentară.

Totodată, Florin Cîţu a afirmat că așteaptă decizia Curții Constituţionale privind conflictul juridic între Executiv şi Parlament pe tema moţiunii de cenzură, iar dacă se va constata că a existat un conflict, atunci preşedinţii Camerei şi Senatului trebuie să demisioneze pentru că au susţinut o procedură viciată prin care au vrut să dea jos Guvernul.

„Bineînţeles, de aceea am depus acel punct de vedere, conflict juridic. Rămân la opinia mea pe care am spus-o atunci. Dacă cei de la CCR ne dau dreptate, preşedinţii celor Camere şi Camera Deputaţilor şi Senat ar trebui să plece acasă pentru că au susţinut o procedură viciată de a a da jos Guvernul României într-o situaţie complicată. Ar fi responsabili pentru această criză. Mai mult aş vrea să văd, vom vedea mâine, cum cei de la USR vor explica cum ei sunt cei care întotdeauna ne spun întotdeauna de justiţie, cum trenbuie să respectăm legile, ar fi susţinut, dacă este aşa, o procedură viciată. Aş vrea să văd acest lucu mâine. Dar, vă repet, acesta e punctul meu de vedere, dacă vine mâine soluţia. Semnăturile trebuiesc trimise, dar cred că în BPR se va ajunge la o disucţie şi vom vedea dacă semnăturile vor fi trimise la verificare. Din ceea ce am văzut eu şi ce am primit la Guvern, scria foarte clar că semnăturile au fost depuse în fotocopie, ceea ce nu este normal. Deci scrie negru pe alb”, a explicat luni Florin Cîţu, întrebat dacă îşi susţine punctul de vedere că moţiunea de cenzură a fost depusă la Parlament într-un mod neconstituţional.

Curtea Constituţională are pe ordinea de zi a şedinţei de marţi cerere de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională între Parlamentul României, pe de o parte, şi Guvernul României, pe de altă parte, cerere formulată prim-ministru al Guvernului, potrivit agendei oficiale publicate pe site-ul instituţiei.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Florin Cîțu: Nu i-am cerut demisia lui Ludovic Orban de la Camera Deputaților. În BEx-ul de marți discutăm ce e mai bine pentru PNL

Breaking News

Bădălău, arestat preventiv pentru 30 de zile. A fost adus în cătuşe la Curtea de Apel

Bădălău, arestat preventiv pentru 30 de zile. A fost adus în cătuşe la Curtea de Apel