Antena Meniu Search
x

Motiunea de cenzură împotriva Guvernului a picat. Viorica Dăncilă rămâne premier

Moţiunea de cenzură iniţiată de opoziţie împotriva Guvernului condus de Viorica Dăncilă a picat. Cvorumul a fost îndeplinit, însă nu s-a întrunit numărul necesar de voturi pentru căderea Guvernului.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 18.06.2019, 23:44

Motiunea de cenzură împotriva Guvernului a picat. Viorica Dăncila rămâne premier - Observator.tv

Moţiunea de cenzură iniţiată de opoziţie împotriva Guvernului condus de Viorica Dăncilă a picat. Cvorumul a fost îndeplinit, însă nu s-a întrunit numărul necesar de voturi pentru căderea Guvernului.

Din 359 de parlamentari prezenţi, doar 210 şi-au exprimat votul. 200 au fost pentru, 7 împotrivă şi 3 abţineri. Votul a fost secret, cu bile. Erau necesare 233 de voturi pentru ca moţiunea să treacă.

Motiunea de cenzură împotriva Guvernului a picat

Moţiunea a fost semnată de parlamentarii PNL, USR, PMP şi UDMR, însă parlamentarii Pro România a anunţat că nu semnează moţiunea, dar că vor vota pentru, la vedere. PSD anunţase deja că parlamentarii săi vor fi prezenţi, dar nu vor vota. De asemenea, conducerea PSD a anunţat că orice parlamentar PSD care va vota moţiunea va fi exclus din partid.

Pe acelaşi subiect

Din totalul de 465 de parlamentari şi-au înregistrat prezenţa 250 de senatori şi deputaţi.

Plenul reunit al Parlamentului a dezbătut şi votat moţiunea de cenzură a opoziţiei, fiind nevoie de 233 de voturi favorabile pentru ca Guvernul să cadă.

Moţiunea de cenzură se adoptă cu votul manjorităţii senatorilor şi deputaţilor, ceea ce înseamnă că este necesar ca 233 de parlamentari să voteze „pentru”. Votul a fost secret, cu bile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Motiunea de cenzură împotriva Guvernului a picat. Viorica Dăncilă rămâne premier