Antena Meniu Search
x

Nicolae Ciucă explică de ce nu a fost luat şi Florin Cîţu la întâlnirea cu Volodimir Zelenski de la Kiev

Florin Cîţu a fost protagonistul unui episod ciudat, marţi, după ce a vorbit la Senat despre vizita oficială pe care urma să o facă cu Marcel Ciolacu în Ucraina, în calitate de preşedinţi ai celor două Camere. Asta pentru că, după câteva ore, acelaşi Marcel Ciolacu apărea în poze oficiale alături de premierul Nicolae Ciucă şi de preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski. Explicaţiile liderilor PNL pentru această vizită nu au fost tocmai sincronizate.

de Redactia Observator

la 27.04.2022, 14:16

Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă s-au întâlnit cu Volodimir Zelenski la Kiev
Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă s-au întâlnit cu Volodimir Zelenski la Kiev - Gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, au făcut, marţi, o vizită oficială în Ucraina, unde au avut întâlniri cu Volodimir Zelenski, cu premierul Ucrainei şi cu preşedintele Radei Supreme.

Câteva ore mai devreme, Florin Cîţu declara la Senat că este în lucru o vizită pentru Kiev şi că detaliile vor fi făcute publice în curând. ”Aşa cum am spus şi acum o săptămână, vă spun şi acum, vom da detaliile atunci când le avem. Este o vizită care va fi la un moment dat”, a spus Florin Cîţu. 

Ce nu ştia Florin Cîţu, sau nu spunea, era că Marcel Ciolacu se afla deja în vizită la Kiev. Întrebat miercruri de ce a lipsit preşedintele Senatului din delegaţie, în condiţiile în care preşedintele Camerei Deputaţilor a fost invitat, premierul Nicolae Ciucă a declarat a fost condiţionat de măsurile de protecţie şi securitate, dar şi că ar fi de fapt două vizite planificate.

"Au fost două vizite planificate separat. Este vorba despre numărul membrilor care puteau să facă parte din delegaţie, condiţionaţi de măsurile de protecţie şi securitate din Kiev şi din localităţile unde am fost. Am primit invitaţia de la premierul Ucrainei, primele elemenete au fost stabilite în urmă cu două săptămâni", a declarat Nicolae Ciucă.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Când va merge Florin Cîţu în vizită în Ucraina

Declaraţiile premierului, care este totodată preşedintele PNL, nu au fost tocmai sincronizate cu ale altui lider liberal, prim-vicepreşedintele Rareş Bogdan. Acesta a declarat că Florin Cîţu nu ar fi fost prezent alături de Nicolae Ciucă pentru că avea deja o vizită programată şi organizată în această zi şi că va merge a doua zi în Ucraina, conform programului său iniţial.

„Nu este nimic rău că acolo se vor afla oficiali români chiar şi două zile consecutiv”, a declarat Rareş Bogdan. 

Rareş Bogdan a mai explicat că premierul şi echipa sa au considerat din raţiuni de securitate ”că este mult mai bine ca această vizită să fie anunţată abia după momentul în care ea va avea loc, tocmai pentru a nu trezi reacţii ostile, grave, agresive din partea unei Rusii care se află în acest moment într-o agonie evidentă”. Asta nu l-a împiedicat însă să anunţe că Florin Cîţu ar vizita Ucraina a doua zi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Nicolae Ciucă explică de ce nu a fost luat şi Florin Cîţu la întâlnirea cu Volodimir Zelenski de la Kiev