Antena Meniu Search
x

Noi audieri în dosarul alegerilor prezidenţiale din 2009. Laura Kovesi a anunţat că nu se prezintă la discuţii. Florian Coldea nu a precizat clar dacă va participa

Lucrările comisiei de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009 continuă marţi, fiind programate audierea procurorului-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi, a fostului director-adjunct al SRI Florian Coldea, a lui Cozmin Guşă şi Cătălin Cherecheş.

- Hepta

Lucrările comisiei de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009 continuă marţi, fiind programate audierea procurorului-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi, a fostului director-adjunct al SRI Florian Coldea, a lui Cozmin Guşă şi Cătălin Cherecheş.

Doar ultimii doi au confirmat că vin la comisie, în timp ce Kovesi a anunţat că nu va veni, iar Coldea a trimis o scrisoare în care nu precizează explicit dacă va fi prezent sau nu.

Întrebat ce va face comisia în cazul în care Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea nu vin la audieri, el a spus că în cursul zilei de marţi se va face o analiză pentru a se decide care sunt paşii de urmat.

De asemenea, chestionat dacă Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea sunt obligaţi să vină la audieri, social-democratul a răspuns afirmativ. „Textul aşa prevede, precum şi decizia CCR. Avem elemente legale prin care să putem face paşi mai departe”, a completat Mihai Fifor.

Pe acelaşi subiect

El a mai spus că, săptămâna viitoare, vor fi reinvitaţi la audieri Gabriel Oprea şi Anghel Iordănescu. 

Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a transmis, luni, o adresă comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 prin care le aduce, a doua oară, la cunoştinţă membrilor acesteia că nu se va prezenta la audieri deoarece nu are informaţii referitoare la obiectul cercetării lor.

Pe 12 iunie, preşedintele Comisiei de anchetă privind alegerile din 2009, Mihai Fifor, i-a adresat o scrisoare procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, în care invocă o decizie a CSM din 2007 care le-ar permite procurorilor, "în mod excepţional", să participe la audieri în Parlament, cerându-i să se prezinte pe 20 iunie la Comisie.

În scrisoare sunt enumerate obiectivele Comisiei, precum şi baza legală a constituirii ei, atrăgându-se atenţia asupra riscurilor pentru persoanele care "obstrucţionează" activitatea ei.

De asemenea, fostul prim-adjunct al directorului SRI Florian Coldea a trimis, luni, o scrisoare Comisiei de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, în care informează că, atât în cursul zilei de 6 decembrie 2009, a avut ocazional, ca orice alt cetăţean, activităţi cu caracter privat, fără nicio legătură însă cu atribuţiile sale de serviciu sau care să implice calitatea sa profesională.

Sursă: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » Noi audieri în dosarul alegerilor prezidenţiale din 2009. Laura Kovesi a anunţat că nu se prezintă la discuţii. Florian Coldea nu a precizat clar dacă va participa