Antena Meniu Search
x

Video Optimismul lui Florin Cîţu, contrazis de specialişti şi realitate. Economist: România nu a parcurs nici în timpul marei crizei o perioadă economică atât de dificilă

Premierul interimar Florin Cîţu vede economia în roz şi e convins că Guvernul a livrat tot ce aşteptau românii. Cu o explozie a preţurilor şi a facturilor, analiştii îl contrazic şi spun că trecem printr-o criză mai mare decât cea din 2008.

de Redactia Observator

la 16.10.2021, 20:57

Vezi și

Explozia preţurilor la alimente, la combustibil şi creşterea facturilor şi a dobânzilor se simt în buzunarele milioanelor de români. De la vârful statului, din Palatul Victoria se vede altfel: economia e în floare. 

Florin Cîţu: Am livrat ceea ce aşteptau de la noi toţi românii dar mai ales partea internaţională: o puternică creştere economică. În ciuda tuturor ştirilor alarmiste pe care le vedem, aceste agenţii de rating spun că România merge în direcţia bună.

Român: În medie, strictul necesar cel achizitionat de noi era uneva la 700 de lei pe luna acum platesc undeva pe acelesi produse vreo 900 de lei. 

Florin Cîţu, contrazis de specialişti şi realitate

Pe acelaşi subiect

Şi creşterea accelerată a indicelui robor de la o zi la alta are o explicaţie.

Florin Cîţu, premier demis: Există această cocoaşă, această creştere temporară, dar toate analizele pe care le vedeem de la Banca Centrală e doar o creştere tranzitorie. Măsurile pe care le-am luat nu vor duce la o creştere mai mare a preţurilor. Avem dobânzi la minime istorice. 

De ce se apropie benzina de 7 lei pe litru? Premierul interimar explică: Este o piata libera dar si eu ca si dvs vad ca atunci cand pretul petrolului creste imediat creste pretul la pompa dar atunci cand pretul la petrolului cade nu scae pretul la pompa. Sper ca aceasta asimetrie nu e data de vreun cartel sau ceva si e cumva un lucru in piata determinat de cererea care nu scade. 

Şi, în ciuda unei rate-record a inflaţiei în ultimii 13 ani premierul interimar anunţă:

Florin Cîţu: Suntem foarte aproape de momentul în care toți romanii vor simți și beneficiile creșterii economice. 

Mircea Coşea - economist: România nu a parcurs în ultimii 15 ani de zile, nici în timpul marei crizei din 2007-2008, nu a parcurs o perioadă economică atât de dificilă.

Româncă: Îmi este foarte greu cu cheltuiele, cu curentul în special şi gazul că vine frigul. 

Cea mai aşteptată veste însă în pragul iernii a venit. 

Florin Cîţu: Aceste costuri cu amanarea facturilor sau cu compensarea facturilor toate aceste costuri ar fi însemnat resurse suplimentare. romanii vor resimti pentru ca vor avea facturi mai mici la iarna. 

Cu un pas în afara guvernării, Florin Cîţu mai face încă o promisiune: reducerea TVA la factura de energie pentru companiile mici de la 19 la 5 la sută. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Optimismul lui Florin Cîţu, contrazis de specialişti şi realitate. Economist: România nu a parcurs nici în timpul marei crizei o perioadă economică atât de dificilă