Antena Meniu Search
x

Marcel Ciolacu, replică dură pentru Florin Cîţu: Premierul afirmă cu seninătate care ține de patologie că românii vor simți creșterea economică la facturile din această iarnă

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a reacţionat dur la declaraţia premierului Florin Cîţu, care a afirmat într-o conferinţă de presă că „lucrurile arată bine”, când a fost întrebat când se va simți în nivelul de trai al românilor creșterea economică.

de Monica Palade

la 16.10.2021, 16:21

Marcel Ciolacu, replică dură pentru Florin Cîţu: Premierul afirmă cu seninătate care ține de patologie că românii vor simți creșterea economică la facturile din această iarnă - Hepta/Mediafax/Andreea_Alexandru

Liderul social-democraţilor a transmis într-o postare pe Facebook că premierul demis a dat ”un ultim spectacol al delirului politic”.

„Frig, foame, sărăcie! Asta a reușit creșterea ta economică bolnăvicioasă, Florine! Premierul demis a dat astăzi un ultim (sper) spectacol al delirului politic!

Afirmă, cu o seninătate care ține de patologie, că “românii vor simți la facturile din această iarnă creșterea economică ”

  • Reformele de dreapta ne-au adus înainte de Revoluție! Românii nu aveau atunci ce să cumpere, iar acum au de unde, dar nu și bani! Și nu, nu mă refer la acei 1% cu venituri peste medie!
  • Explică-le, Florine, cum a crescut economia ca o rachetă spre cer, celor 7 milioane de oameni aflați în risc de săracie și excluziune socială!
  • Explică-le, Florine, cât sunt de fericiți și celor 120.000 români aruncați în deprivare materială severă în doar un an de guvernare! În loc să enervezi oamenii, stai cu privirea în pământ de rușine și nu te mai lăuda! DEJA AI SCUFUNDAT BARCA!
  • Oamenii vor să știe cum ieșim împreună din catastrofa sanitară!
Pe acelaşi subiect

Oamenii au nevoie de soluții acum! Economia o putem salva, viețile însă nu le putem recupera!”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Florin Cîţu şi creşterea economică 

Întrebat, sâmbătă, în cadrul unei conferințe de presă la Palatul Victoria, ce măsuri ar putea lua Guvernul și dacă se gândește la o creștere a salariilor, în contextul în care, în ciuda creșterii economice anunțate, această creștere nu se vede în nivelul de trai al românilor, Cîțu a răspuns că acesta a fost anul în care „am spus că stabilizăm economia”.

„Deja am început să arătăm din măsurile pe care vrem să le luăm în perioada următoare: salariul minim este de deja o decizie să crească cu 11% pentru anul viitor, am venit cu acele măsuri de amânare a plății facturilor și vom mai avea câteva măsuri prin care să reducem povara asupra cetățenilor. Vom discuta despre salarii, pensii și alocații la construcția bugetului, dar lucrurile arată bine”, a fost răspunsul premierului interimar.

Întrebat mai departe despre procentul cu care vor crește pensiile din 1 ianuarie 2022, Cîțu a răspuns: „nu s-a stabilit încă procentul, dar eu spun, având în vedere rezultatele economice pe care le avem până acum, că vom discuta și s-ar putea să fie o dinamică diferită de ceea ce am avut până aveam preconizat”.

În ce privește pensiile speciale ale primarilor, premierul afirmă: „aici aș vrea să fim foarte pragmatici. În fosta coaliție aveam un grup de lucru care trebuia să găsească soluții exact pentru sistemul de pensii. Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”.

Perspectiva solidă de creștere economică bazată pe sectorul privat dinamic, folosirea fondurilor din „Next Generation EU” și includerea reformelor în PNRR au stat la baza reconfirmării ratingului României de către Standard&Poor's și Moody’s, spune Florin Cîțu.

Câștigarea încrederii investitorilor străini „arată că suntem foarte aproape de momentul în care toți românii vor simți și beneficiile creșterii economice. Această perspectivă mai înseamnă dobânzi mai mici, împrumuturi mai ieftine, înseamnă că agențiile de rating nu se așteaptă la derapaj al inflației în perioada următoare sau la alte probleme sau la alte crize”, a mai spus Cîțu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Marcel Ciolacu, replică dură pentru Florin Cîţu: Premierul afirmă cu seninătate care ține de patologie că românii vor simți creșterea economică la facturile din această iarnă