Antena Meniu Search
x

Parlamentarii visează la vacanţe exotice pe banii publici

Parlamentarii au vise exotice. Pe banii noştri, evident. Kiribati, Vanuatu sau Maldive sunt doar câteva din destinaţiile în care aleşii noştri ar vrea să ajungă anul acesta.

Vezi și

Parlamentarii au vise exotice. Pe banii noştri, evident. Kiribati, Vanuatu sau Maldive sunt doar câteva din destinaţiile în care aleşii noştri ar vrea să ajungă anul acesta. 

Sunt dispuşi să plătească peste un milion de euro pe bilete de avion în peste o sută de ţări. Cei care nu prind. locuri la deplasări se pot relaxa în fiecare zi printre palmierii pitici care vor fi cumpăraţi şi puşi pe holurile parlamentului.

O lecţie pe care şeful deputaţilor, Valeriu Zgonea a învăţat-o luna trecută în India. Împreună cu alţi 5 parlamentari, a stat acolo o săptămână, într-o deplasare care ne-a costat pe noi, aproape 30 de mii de euro. Aşa că acum speră să comunice cu toată lumea, pe tot globul. Vrea să încheie un contract doar cu o companie aeriană care poate să-i asigure zborul în peste 200 de ţări. Printre ele, Kiribati, Maldive, Seychelles, Tonga, Tuvalu sau Vanuatu. Ţări în care până acum n-au avut loc, niciodată, reuniuni parlamentare.

Un singur bilet de avion până în Vanuatu, Tonga sau Samoa poate costa şi peste 5000 de euro. Aşa că pe toate deplasările şi cazările din străinătate, deputaţii sunt dispuşi să plătească aproape un milion şi jumătate de euro.

Deputaţii mai puţin norocoşi se vor consola cu exotismul de pe hol. Pentru ei au fost comandaţi deja, zeci de crini imperiali, asparagus, bambus şi sute de palmieri pitici.

Deşi spun că vor să facă economie, deputaţilor parcă nu le ajung zilele anului pentru deplasări. Au în plan aproape 400 de vizite în străinătate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Parlamentarii visează la vacanţe exotice pe banii publici