Antena Meniu Search
x

UPDATE! PNL a decis ieşirea de la guvernare!

Conducerea PNL a adoptat rezoluţia privind ieşirea liberalilor de la guvernare. Miniştrii şi secretarii de stat liberali vor demisiona în bloc

UPDATE 22:10 Liberalii au rupt USL. Crin Antonescu:" Este o decizie care s-a luat cu un vot covârşitor, dar nu uşor". PNL intră în opoziţie.

Declaraţiile lui Crin Antonescu, după şedinţa în care s-a decis ieşirea PNL din Guvern:

- Toată alianţa politică pe care am construit-o și am dus-o trei ani a avut un sens câtă vreme am putut spera că obiectivele, principiile, lucrurile pe care le-am promis oamenilor sunt urmărite şi că avem cu toţi intenţia de a le atinge.

- Nu mai avem nicuna dintre aceste speranţe, mi s-a părut onest să nu prelungim un festival de ipocrizie.

- Prin încălcarea repetată a unor elemente ale înţelegii politice de către premierul Victor Ponta, PNL a decis să pună capăt unei crize prelungite artificial de către Victor Ponta.

- Am decis retragerea miniştrilor din acest cabinet, împreună cu demisia tuturor demnitarilor politici ai PNL

- Cerem demisia lui Victor Ponta din poziţia de prim ministru. Probabil că Victor Ponta nu va demisiona. Dacă nu va demisiona, PNL va rămâne în opoziţie.

- Noi nu am dezertat de la obligaţia de a guverna, suntem gata să participăm la orice formulă guvernamentală.

- Eu cred că s-a rata o şansă mare. Am fost puşi în situaţia de a simula continuarea acestui proiect..

- Nu am vrut să minţim pe nimeni.

- Indiferent dacă vom continua în opoziţie sau la putere, vom încerca să apărăm marile valori, obiective pe care le-am propus oamenilor.

Aceasta prevede ieşirea de la guvernare, demisia în bloc a miniştrilor PNL şi a secretarilor de stat, solicitarea demisiei premierului Victor Ponta şi poziţia parlamentarilor liberali la momentul votului asupra noului Guvern Ponta, conform Mediafax.

De asemenea, proiectul prevede şi libertatea aleşilor locali de a negocia majorităţi la nivelul consiliilor judeţene şi a consililor locale fără restricţii de la centru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » UPDATE! PNL a decis ieşirea de la guvernare!