Antena Meniu Search
x

Ponta: Indiferent de votul Parlamentului, Vâlcov, Nicolescu sau Șova pot fi trimiși în fața judecătorilor

Premierul Victor Ponta apreciază că toți cei trei parlamentari pentru care Parchetul a cerut arestarea preventivă pot ajunge în fața judecătorilor indiferent de votul din Parlament

Premierul Victor Ponta apreciază că toți cei trei parlamentari pentru care Parchetul a cerut arestarea preventivă pot ajunge în fața judecătorilor indiferent de votul din Parlament

"Poziția mea și a PSD este aceea de a nu bloca acțiunile Justiției! Și, indiferent de votul de azi al Parlamentului, toți cei trei parlamentari în cauză pot fi trimiși de procurori în fața judecătorilor (în libertate sau în stare de arest) pentru a se stabili dacă sunt vinovați sau nu!", a scris Ponta miercuri pe Facebook, potrivit Agerpres.

În acest context, premierul a acuzat Opoziția că transformă votul Parlamentului într-o "bătălie pur politică".

"Constat cu mare dezamăgire că voturile de azi din Senat și Camera Deputaților privind cereri de arestare preventivă au fost total deturnate de PNL și propaganda băsistă într-o bătălie pur politică (ideea de justiție fiind total confiscată de câțiva lideri PNL, folosită doar politic și demagogic, dovadă că ignoră total cazul deputatului PNL Nicolescu și se referă doar la Senat)!", a adăugat prim-ministrul.

Totodată, Ponta susține că este obișnuit cu "ipocrizia" PNL din 2013, când liberalii ar fi propus legea amnistiei, pentru ca mai apoi să nu își asume această propunere.

"Aceasta este realitatea juridică, restul este doar ipocrizie cu care PNL ne-a obișnuit încă din momentul 2013, când liderii lor au propus legea amnistiei, pentru ca apoi în public să se spele pe mâini ca Pilat din Pont! Orice suprapunere a bătăliei politice peste cauze din justiție este profund greșită și mă delimitez cu hotărâre de așa ceva!", a scris Ponta.

Plenul Senatului urmează să dezbată și să voteze miercuri rapoartele Comisiei juridice asupra cererilor DNA de încuviințare a reținerii și arestării preventive cu privire la Dan Șova și Darius Vâlcov.

De asemenea, plenul Camerei Deputaților ar urma să decidă miercuri asupra cererilor procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, de încuviințare a reținerii și arestării preventive în cazul deputatului PNL Theodor Nicolescu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » Ponta: Indiferent de votul Parlamentului, Vâlcov, Nicolescu sau Șova pot fi trimiși în fața judecătorilor