Antena Meniu Search
x

Primarul Timişoarei, mesaj DUR pentru guvernanţi: "Opriţi-vă, incompetenţilor! Duceţi ţara la dezastru!"

Nicolae Robu, le transmite guvernanţilor că vor "duce ţara la dezastru" prin măsurile fiscale anunţate

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, le transmite guvernanţilor că vor "duce ţara la dezastru" prin măsurile fiscale anunţate, atrăgând atenţia că fără veniturile pe care PSD vrea să le ia din bugetele locale, prin scăderea impozitului pe venit, nu se va mai putea face nimic pentru dezvoltarea oraşelor, potrivit News.ro 

Într-o postare pe Facebook, Nicolae Robu, lider al PNL Timiş, a atras atenţia că reducerea cotei din impozitul pe venit va avea consecinţe grave asupra proiectelor din marile oraşe ale României.

”Opriţi-vă, incompetenţilor! Înţelegeţi că prin ceea ce vreţi să faceţi aduceţi ţara la dezastru! Stimaţi timişoreni, noi, la Timişoara, avem cele mai mici taxe şi impozite locale, în acord cu doctrina liberală pe care eu şi majoritatea dintre dumneavoastră, aşa cum aţi arătat-o la vot, o împărtăşim. Veniturile la bugetul local sunt în cea mai mare parte obţinute drept cotă din impozitul pe venit încasat pe raza municipiului. Reducerea acesteia ne-ar duce pur şi simplu în faliment!”, a scris Robu.

El a mai spus că din aceste venituri Primăria Timişoara a susţinut cofinanţarea la proiecte cu finanţare europeană şi a plătit lucrări mari de infrastructură din oraş.

”Din aceste venituri ne-am susţinut cofinanţarea la proiectele cu finanţare europeană, din aceste venituri am plătit toate lucrările de modernizare a infrastructurii de mobilitate a oraşului altele decât cele pe fonduri europene - Pasajul Jiul, Pasajul Popa Şapcă, toate asfaltările pe sute de kilometri de străzi, proiectele de construire de noi poduri şi pasaje, miile de locuri de parcare prin cartiere, pistele de biciclete-, amenajările de parcuri, locuri de joacă, reparaţiile şi dotările la şcoli, spitale şi instituţii culturale, festivalurile şi celelalte evenimente din bogata noastră agendă culturală, etc., etc. Fără aceste venituri, pe care PSD vrea să ni le ia, nimic nu vom mai putea face! ABSOLUT NIMIC! Vreţi aşa ceva, stimaţi timişoreni?! Vreţi aşa ceva, stimaţi clujeni, orădeni, arădeni, sibieni, bucureşteni, ieşeni, ploieşteni, constănţeni, craioveni, piteşteni, etc., într-un cuvânt: stimaţi cetăţeni ai oraşelor motor ale societăţii româneşti?! Sunt convins că NU! După cum sunt convins şi că nu vreţi o justiţie controlată politic, cum vrea PSD! Şi nici lipsă totală de predictibilitate în ceea ce priveşte fiscalitatea, cum vor incompetenţii PSD!”, a mai scris Robu pe reţeaua de socializare.

Reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România s-au întâlnit, marţi, cu premierul Mihai Tudose, nemulţumiţi de măsurile fiscale anunţate de Guvern, iar la finalul discuţiilor primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, a spus că Guvernul va compensa cu sume suplimentare din bugetul de stat scăderea veniturilor bugetelor locale, în urma diminuării impozitului pe venit de la 16 la 10%.

"Am plecat de la o concluzie realistă - că scăderea impozitului pe venit afectează bugetele locale şi sunt de acord şi reprezentanţii Guvernului. Am convenit că vom avea măsuri în compensare pentru anul 2018, astfel că nu vor scădea veniturile", a declarat Robert Negoiţă, preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, la finalul discuţiilor de la Guvern, care au durat aproximativ două ore şi jumătate.

El a susţinut că primarii au primit asigurări că prin aceste compensări veniturile la bugetele locale nu vor fi mai mici, în 2018, faţă de acest an.

"Am mai convenit ca în prima jumătate a anului viitor să ne întâlnim din nou şi să facem o analiză. În evaluarea dânşilor, vor creşte veniturile la bugetele locale, dar nu putem şti (...) În măsura în care lucrurile vor suferi schimbări faţă de ceea ce s-a previzionat, vom încerca să gasim soluţii", a mai spus Robert Negoiţă.

Întrebat dacă măsurile fiscale anunţate de Guvern vor intra la adoptare în şedinţa de miercuri a Cabinetului Tudose, Negoiţă a răspuns: "În principiu, da".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri politice » Primarul Timişoarei, mesaj DUR pentru guvernanţi: "Opriţi-vă, incompetenţilor! Duceţi ţara la dezastru!"