Antena Meniu Search
x

Purtătorul de cuvânt al PSD, ieşire nervoasă la adresa presei înainte de congresul din weekend (Video)

Cu o zi înaintea congresului Partidului Social Democrat, purtătorul de cuvânt al partidului a avut o ieşire nervoasă la adresa presei. Şi a folosit cuvintele nepotrivite. S-a supărat că jurnaliştii au preferat să îl aştepte pe Marcel Ciolacu decât să îl asculte pe el, după şedinţa conducerii PSD. A fost primul semn că e tensiune mare în partid.

de Redactia Observator

la 21.08.2020, 22:45

Vezi și
  • Partidul Social Democrat își alege noul președinte în weekend.

Limbajul suburban la adresa jurnaliştilor aparţine fostului ministru al Culturii, Lucian Romaşcanu. În prezent, senator şi purtător de cuvânt al PSD, Romaşcanu a avut această ieşire când jurnaliştii au ales să îl aştepte pe Marcel Ciolacu la declaraţii, în loc să participe la conferinţa sa. 

Cuvintele colorate au fost rostite când social-democratul nu ştia că e filmat. În faţa camerei, tonul a fost puţin diferit. 

Lucian Romaşcanu, purtător de cuvânt PSD: Distinşi reprezentanţi ai presei vă mulţumesc că participaţi la conferinţă. 

Lucian Romaşcanu şi-a cerut scuze pe Facebook, insistând că a fost vorba, totuşi, de o discuţie privată. Iar colegii lui, degrabă iertători, i-au luat apărarea. 

Robert Cazanciuc, senator PSD: Și-a cerut scuze domnul Romaşcanu. Îl iertaţi sau nu dumnevoastră. Cred că merită o şansă. Are o relaţie bună cu presa.

Marcel Ciolacu a fost însă mai tranşant şi Romaşcanu a rămas fără funcţia de purtător de cuvânt al partidului.

A fost ziua nervilor în PSD. Liberalii au contestat la Curtea Constituţională moţiunea de cenzură a PSD, pe motiv că a fost depusă în timpul vacanţei parlamentare. Dacă în urmă cu doar câteva zile, social-democraţii susţineau că au 250 de voturi din cele 233 necesare ca să dărâme Guvernul, acum le dă cu minus. 

Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat: PSD nu are singur suficiente voturi pentru a trece această moţiune. Purtăm discuţii şi negocieri.

Colac peste pupăză, trei social-democraţi au demisionat astăzi din partid. Printre ei, Daniel Breaz, senator cu state vechi în PSD. Parlamentarul se declară dezamăgit de direcţia partidului. Potrivit unor surse, şi-ar fi negociat de fapt un viitor politic cu liberalii. 

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar PSD: Foarte ruşinoasă plecarea lor. Cea mai ruşinoasă a fost a domnului Breaz. Îmi aduc aminte cum se milogea de Dragnea să fie măcar o lună ministru.

Emoţii au avut social-democraţii şi cu organizarea congresului de mâine, unde va fi aleasă noua conducere a partidului. În ajunul marelui eveniment, Eugen Teodorovici a cerut Tribunalului Bucureşti să amâne evenimentul, pe motiv că în acte tot el este preşedintele executiv al partidului. 

Eugen Teodorovici, senator PSD: De luni de zile, conducerea ilegală a partidului a luat o serie de decizii, a cerut bani de la AEP fără să aibă acest drept legal, preşedinte executiv sunt eu.:

Instanţa i-a respins cererea. Congresul merge mai departe. Nu va fi însă evenimentul megaloman din alţi ani cu congrese pe stadion cu mii de delegaţi aduşi din toată ţara. 

Marcel Ciolacu ar putea fi primul preşedinte PSD întronat care nu va avea parte de o baie de mulţime. 

Din cauza pandemiei, congresul de mâine va avea loc în sistem de video-conferinţă. În Parlament, vor participa candidaţii şi câţiva lideri din teritoriu. În total, 20. În toată ţara, vor fi amplasate 39 de secţii de vot. Acolo, delegaţii, care nu pot fi mai mult de 50 pe secţie, vor urmări, online, discursurile liderilor PSD. 

La Iași, membrii Partidului Social Democrat vor lua parte la Congres în aer liber. Vor urmări totul de la distanță și păstrând distanța de un metru și jumate între scaune.

Se va vota pe buletine, în cabinele de vot, iar apoi voturile sunt numărate şi transmise la centru de fiecare secţie în parte. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Purtătorul de cuvânt al PSD, ieşire nervoasă la adresa presei înainte de congresul din weekend (Video)