Antena Meniu Search
x

Reacţia lui Zelenski, după ce România a recunoscut faptul că drona a căzut pe teritoriul ţării noastre. "Peste Dunăre există o luptă împotriva focului"

Noile atacuri vin într-un context de tensiuni în creştere la graniţa de sud-est a României. Marţi după-amiază fragmentele unei drone au fost găsite pe teritoriu românesc, la aproximativ 400 de metri de portul ucrainean Ismail.

de Redactia Observator

la 07.09.2023, 12:48

Reacţia lui Zelenski după ce România a recunoscut faptul că drona a căzut pe teritoriul ţării noastre. Vezi și

Oficialii ucraineni au anunţat din start că resturi de drone ruseşti au căzut în România. Ai noştri în schimb i-au contrazis. Asta până ieri, când au confirmat în sfârşit informaţia. 

Reacţia lui Volodimir Zelenski, după ce România a recunoscut faptul că drona a căyut pe teritoriul nostru

Oficialii ucraineni au anunţat din start că resturi de drone ruseşti au căzut în România. Ai noştri în schimb i-au contrazis. Asta până ieri, când au confirmat în sfârşit informaţia. 

Ministrul Apărării a ieşit chiar el pe teren să participe la căutări. România a informat şi NATO despre acest incident. Inclusiv preşedintele ucrainean, Volodimir Zelensky, a reacţionat ieri după ce informaţia a fost făcută publică. 

Volodimir Zelenski: "Dragi colegi, acum, în oraşul Chilia din regiunea Estică, la malul Dunării, peste râu de România există o luptă împotriva focului. Acesta a început noaptea, după ce ruşii au atacat exact pe infrastructură noastră."

Klaus Iohannis: "În cazul in care se confirmă ca aceste elemente provin dintr o drona ruseasca o astfle de situatie ar fi complet indiamibsibila is o violare grava a suveranitatii si integritatii teritoriale a romaniei, stat aliat NATO. În cadrul NATO suntem foarte bine apărați, iar România beneficiază de garanții de securitate extrem de puternice, cele mai puternice din toată istoria noastră."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri politice » Reacţia lui Zelenski, după ce România a recunoscut faptul că drona a căzut pe teritoriul ţării noastre. "Peste Dunăre există o luptă împotriva focului"