Antena Meniu Search
x

Reacţia premierului Ciucă în urma accidentului din Bulgaria: Elicoptere SMURD sunt în drum spre Bulgaria pentru a-i aduce acasă

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că, după accidentul din Bulgaria, în care au murit si cetăţeni români şi alţii au fost răniţi, că la nivelul Guvernului au fost făcute demersuri pentru a asigura îngrijire medicală românilor răniţi, iar elicoptere SMURD se deplasează spre Bulgaria pentru a îi aduce pe aceştia în România, la Spitalul Floreasca din Capitală.

de Redactia Observator

la 06.08.2022, 13:28

Reacţia premierului Ciucă în urma accidentului din Bulgaria: Elicoptere SMURD sunt în drum spre Bulgaria pentru a-i aduce acasă
Reacţia premierului Ciucă în urma accidentului din Bulgaria: Elicoptere SMURD sunt în drum spre Bulgaria pentru a-i aduce acasă - Hepta

„M-a întristat profund vestea că mai mulţi cetăţeni români şi-au pierdut viaţa, iar alţii au fost răniţi în tragicul accident rutier care a avut loc azi noapte, în Bulgaria. Sunt alături de familiile îndoliate, le transmit condoleanţe şi întreaga mea compasiune!

La nivelul Guvernului am intervenit urgent pentru a-i ajuta pe românii răniţi şi a le asigura cea mai buna îngrijire medicală”, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit unei postări de sâmbătă pe pagina de Facebook a Guvernului României.

El a mai spus că „un elicopter SMURD şi o echipă medicală de la Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti - Floreasca se află deja în Bulgaria pentru a evalua şi planifica preluarea în România a celor răniţi”.

„Alte elicoptere SMURD sunt în drum spre Bulgaria pentru a-i aduce acasă pe românii noştri. Instituţiile statului sunt pregătite să ofere sprijin cetăţenilor săi, indiferent unde s-ar afla, si să le asigure o cât mai bună îngrijire. Le doresc sănătate multă românilor răniţi în tragicul accident si să se recupereze cât mai rapid!”, a completat prim-ministrul. 

Pe acelaşi subiect

Cum s-a petrecut tragedia din Bulgaria

Un accident grav cu un autocar plin de români a avut loc în nopatea de vineri spre sâmbătă pe șoseaua Veliko Târnovo-Ruse din Bulgaria. Trei români şi un cetăţean turc au murit și alţii sunt în stare gravă. Se pare că şoferul autocarului a adormit la volan.

Tragedia s-a întâmplat azi noapte, când oamenii se întorceau de la Istanbul spre Bucureşti. Din informaţiile de până acum, autocarul a ieşit de pe şosea, a intrat în plin într-o maşină parcată pe marginea drumului şi s-a oprit abia după ce s-a izbit de un pom. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Reacţia premierului Ciucă în urma accidentului din Bulgaria: Elicoptere SMURD sunt în drum spre Bulgaria pentru a-i aduce acasă