Antena Meniu Search
x

Referendum pentru familie. Liviu Dragnea îl critică pe Timmermans: "Nu cred că poate să spună poporului român cum trebuie să voteze"

Liderul PSD Liviu Dragnea a comentat declarația prim-vicepreşedintelui CE Frans Timmermans despre referendumul pentru familie făcută, luni, în cadrul dezbaterii din Parlementul European privind situația din România.

Liviu Dragnea reacționează la afirmațiile lui Frans Timmermans pe tema referendumului pentru familie - Hepta

Liderul PSD Liviu Dragnea a comentat declarația prim-vicepreşedintelui CE Frans Timmermans despre referendumul pentru familie făcută, luni, în cadrul dezbaterii din Parlementul European privind situația din România.

"Nu cred că domnul prim-vicepreşedinte Timmermans poate să spună poporului român cum trebuie să voteze la acest referendum. Chiar nu cred că nimeni din spaţiul Uniunii Europene poate spune poporului român cum să definească în Constituţie căsătoria", a afirmat Dragnea.

Frans Timmermans, despre referendumul pentru familie din România

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat că susţine valorile familiei, însă respinge homofobia şi afirmă că nu doreşte ca aceste valori să fie folosite drept justificare pentru a stârni ura faţă de minorităţile sexuale.

Pe acelaşi subiect

„Nu cred că cineva are vreun dubiu cu privire la poziţia mea (legată de familie, n.r.). Dar să fac o precizare. Eu cred în valorile familiei. Sunt soţ, sunt tată, am patru copii. Dar nu vreau ca valorile familiei să fie transformate în arme sau argumente pentru a justifica homofobia sau respingerea altor tipuri de familie faţă de relaţia dintre bărbat şi femeie”, a declarat luni Frans Timmermans.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene a adăugat că această idee a valorilor tradiţionale ale familiei şi implicit referendumul din ţara noastră nu ar trebui folosite pentru a stârni ura faţă de minorităţile sexuale, atrăgând atenţia că egalitatea din diversele tratate se acordă tuturor, indiferent de orientarea sexuală.

„Să fim atenţi ca acest lucru să nu fie folosit pentru a porni ura faţă de minorităţile sexuale şi de a încerca să readucem femeile în secolele trecute. Să fim atenţi că egalitatea din tratate se acordă tuturor, bărbaţilor, femeilor, tuturor, indiferent de orientarea lor sexuală şi de alegerile pe care le fac în viaţă”, a mai spus Timmermans.

Întrebarea care va fi pusă la referendum pentru familie 2018

Românii vor fi întrebaţi la referendum dacă sunt de acord cu legea adoptată de Parlamentul României şi care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie. Dacă sunteți de acord, veți vota cu Da. Dacă nu sunteți de acord și sunteți de altă părere, veți vota cu Nu.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri politice » Referendum pentru familie. Liviu Dragnea îl critică pe Timmermans: "Nu cred că poate să spună poporului român cum trebuie să voteze"