Antena Meniu Search
x

Aproape 150 de persoane au protestat în Piaţa Victoriei faţă de referendumul pentru familie

Aproape 150 de persoane au protestat duminică, în Piaţa Victoriei, în Bucureşti, faţă de organizarea referendumului pentru familie.

Aproape 150 de persoane au protestat în Piaţa Victoriei faţă de referendumul pentru familie - Hepta

Aproape 150 de persoane au protestat duminică, în Piaţa Victoriei, în Bucureşti, faţă de organizarea referendumului pentru familie. Oamenii au adus cu ei steaguri în culorile curcubeului - simbolul comunităţii LGBT şi au cerut drepturi egale pentru toţi cetăţenii. 

"Am ieşit astăzi în stradă pentru a transmite un semnal extrem de clar societăţii: că drepturile omului nu pot fi subiectul unui vot popular. Drepturile omului nu se votează, drepturile omului se acordă din umanitatea noastră. Este extrem de important să înţelegem faptul că România este un stat laic, iar a acorda Bisericii Ortodoxe şi cultelor neo-protestante dreptul de a legifera şi a schimba actul fundamental al ţării creează un precedent periculos care va transforma România într-o ţară captivă forţelor conservatoare, forţe care de aproape 20 de ani încearcă să-şi impună agenda politică. (...) Vrem o România modernă, în care toate minorităţile sunt respectate sau vrem o Românie în care preoţii fac legea, în care biblia este în Parlament?”, a declarat la protest Vlad Levente Viski, preşedintele Asociaţiei MozaiQ.

Manifestaţia a durat aproape 3 ore şi au participat aproximativ 150 de persoane. Oamenii au avut steaguri în culorile curcubeului, simbol al comunităţii LGBT, dar şi pancarte, cu mesaje pro LGBT şi împotriva referendumului, cerând drepturi egale pentru toţi cetăţenii şi, mai ales, neimplicarea Bisericii în politică.

"Ţinem separat biserica de stat”, "1, 2, 3 homofobii jos cu ei”, "Drepturi egale pentru fiecare” şi "Staţi acasă dacă vă pasă” sunt câteva dintre mesajele pe care le-au strigat protestatarii în Piaţa Victoriei.

"Ieşim în stradă pentru a spune hotărât #boicotreferendum pentru că drepturile omului nu se votează, pentru că iubirea nu se votează! Ieşim în stradă pentru că refuzăm să legitimăm un referendum care împrăştie ură şi divizează cetăţenii. Ieşim în stradă pentru că nu toate referendumurile sunt democratice şi de multe ori sunt folosite de lideri autoritari pentru a restrânge drepturi cetăţeneşti. Ieşim în stradă pentru că locul nostru este în Europa, un loc al valorilor democratice, ce ţin de respect pentru minorităţi, stat de drept, oportunităţi egale pentru toţi cetăţenii”, scriu organizatorii protestului pe pagina de Facebook a evenimentului.

Sursă: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Aproape 150 de persoane au protestat în Piaţa Victoriei faţă de referendumul pentru familie