Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Reprezentanții MAI, audiați în Parlament

Ministrul de Interne şi toţi comandanţii intervenţiei din 10 august au fost audiaţi, astăzi, în Comisia de Apărare a Camerei Deputaţilor.

de Redactia Observator

la 21.08.2018 , 21:11

Ministrul de Interne şi toţi comandanţii intervenţiei din 10 august au fost audiaţi, astăzi, în Comisia de Apărare a Camerei Deputaţilor. Timp de patru ore s-au purtat discuţii aprinse. S-a lămurit deocamdată situaţia armei furate. După zece zile de căutări, pistolul femeii jandarm a fost găsit. Dar, între timp, s-a şi tras cu el! De două ori.

Carmen Dan a venit împreună cu secretarul de stat Raed Arafat, Sebastian Cucoş, fostul şef al Jandarmeriei Române, dar şi cu Laurenţiu Cazan, cel care a coordonat intervenţiile din piaţă. 

Carmen Dan: "În 10 aug la 12 am fost prezentă la MAI pt ca așa mi s-a părut normal și așa trebuie sa facă orice manager responsabil."

Vezi și

Carmen Dan spune că şi-a întrerupt concediul, pentru a veni la minister. Acolo a primit informaţii până la ora trei dimineaţa. În urma violenţelor, Ministrul de Interne a cerut, imediat, un raport. 

Carmen Dan: "Mai multe Structuri au identificat 6 cazuri în care 10 jandarmi au fost semnalati ca autori ale unor fapte penale."

A urmat discuţia despre banda adezivă de pe căştile jandarmilor. Unele au fost împrumutate, spune un reprezentant al Jandarmeriei. Aşa că numărul de identificare, nu corespundea, de multe ori, cu omul care purta casca.

Departe de scandalul din Parlament, anchetatorii au reuşit să afle ce s-a întâmplat cu pistolul femeii jandarm. L-au găsit în localitatea Petrăchioaia, Ilfov, la câteva sute de metri de casa celui arestat pentru furtul armei. 

O zonă destul de ferită de ochii lumii. Cu apă şi pădure. Chiar lângă o fostă Bază Militară. Arma a fost găsită de către poliţişti aici, în pământ, iar locul exact a fost indicat chiar de către suspectul principal.

Pistolul este un Carpaţi cu încărcător cu şase cartuşe. Doar 4 mai erau în armă când l-au dezgropat poliţiştii. 

Diana Sarca, purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei: "Arma a fost îngropată în acea locaţie încă din ziua de sâmbătă. Bărbatul conducând şi la locul unde a executat. Vorbim de un teren viran, două focuri de armă, unul dintre tuburi fiind găsit.

Astăzi au continuat şi audierile la Parchetul General. Până acum au fost depuse 382 de plângeri penale împotriva jandarmilor. 

Marian Rădună, protestatar: "Din punctul meu de vedere a fost un act premeditat. Pregătit dinainte, din moment ce au fost aduşi jandarmi din Giurgiu, Constanţa."

Alexandrina Rotaru, protestatar: "Toată lumea ştie cum erau înarmaţi şi îmbrăcămintea lor cum era, chiar m-a înspăimântat acest lucru."

Parchetele care anchetează protestatarii au deschis, până acum 22 de dosare panale. Iar, de ieri şi militarii au început să depună plângeri împotriva manifestanţilor violenţi.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri politice » Reprezentanții MAI, audiați în Parlament