Antena Meniu Search
x

Scandal la şedinţa CSAT. Iohannis a respins proiectul de rectificare bugetară prezentat de Guvern

Proiectul de rectificare bugetară al Guvernului nu a primit avizul Consiliului Superior de Apărare a Ţării. Klaus Iohaniis a suspendat şedinţa CSAT şi a cerut Guvernului să prezinte un alt proiect de rectificare.

Proiectul de rectificare bugetară al Guvernului nu a primit avizul Consiliului Superior de Apărare a Ţării. Klaus Iohannis a suspendat şedinţa CSAT şi a cerut Guvernului să prezinte un alt proiect de rectificare.

Înainte de această şedinţă, Guvernul l-a acuzat pe preşedintele Iohannis că pune în pericol majorarea salariilor şi pensiilor după ce acesta a amânat să convoace şedinţa CSAT.

Într-o premieră istorică, şedinţa CSAT a fost convocată de primul-ministru Viorica Dăncilă.

Mărul discordiei dintre preşedintele Iohannis şi Guvern îl reprezintă bugetele serviciilor secrete, dar şi bugetul Administraţiei Prezidenţiale.

Pe acelaşi subiect

Proiectul prevedea ca bugetul Administraţiei Prezidenţiale să fie redus cu aproximativ 11 milioane de lei.

Prima reacţie a ministrului Teodorovici după ce rectificarea bugetară a fost respinsă de CSAT

Scandal la sedinta CSAT. Iohannis a respins proiectul de rectificare bugetara

"Rectificarea bugetară propusă de Guvern pentru instituţiile din domeniul Securităţiii Naţionale. Este o obligaţie acest aviz al CSAT.

În august s-a prezentat o rectificare pozitivă, dar Guvernul a propus tăieri semnificative la foarte multe instituţii din zona Securităţii Naţionale.

Legea prevede un termen de 30 de zile pentru discutarea acestor acte în CSAT, dar am stabilit şedinţa mult mai repede, astăzi. Între timp, Guvernul a publicat un nou proiect de rectificare bugetară, şi mai optimistă rectificarea. Se alocă 3,5 miliarde de lei în plus.

Nu s-a explicat de ce s-a insistat în continuare pe diminuarea fondurilor unuor instituţii din domeniul securităţii naţionale. Guvernul nu a explicat. În aceste condiţii de tăiere, directorii au explicat că nu se pot atinge obiectivele cu acest guvern.

Nu s-a obţinut unanimitatea în CSAT. Nu s-a putut emite avizul necesar pentru rectificarea bugetară. Am luat decizia să suspend şedinţa CSAT. Rectificarea bugetară este necesară, ea trebuie făcută. Dar nu putem face abstracţie de la principiul colaborării loiale între instituţiile statului. Am creat posibilitatea Guvernului să revină cu un un nou poriect, să renunţe la aceste tăieri din zona securităţii naţionale. Să se revină la discuţii, la colaborări şi imediat ce decizia va fi remediată se va obţine avizul CSAT. Este numai răspunderea Guvernului ce se întâmplă în continuare.

Nu este admisibil să punem în dificultate securitatea României în condiţiile în care rectificarea este una puternic pozitivă şi nu există motivaţii pentru tăieri bugetare într-o zonă atât de sensibilă precum securitatea naţională.", a spus preşedintele Iohannis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri politice » Scandal la şedinţa CSAT. Iohannis a respins proiectul de rectificare bugetară prezentat de Guvern