Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Klaus Iohannis cere guvernului să rezolve criza pestei porcine şi-l acuză de cheltuirea banilor din fondul de rezervă

Preşedintele României cere Guvernului Dăncilă să rezolve criza provocată de epidemia de pestă porcină africană. În comunicat, Klaus Iohannis vine şi cu acuzaţii la adresa executivului pentru "modul defectuos şi lipsit de prudenţă" în care a gestionat fondul de rezervă.

de Redactia Observator

la 31.08.2018 , 13:05

Klaus Iohannis în declaraţii făcute jurnaliştilor Klaus Iohannis face declaraţii de presă la Teatrul I.L. Caragiale din Bucureşti, pe 21 mai 2018 - Mediafax Foto via Hepta

Preşedintele României cere Guvernului Dăncilă să rezolve criza provocată de epidemia de pestă porcină africană. În comunicat, Klaus Iohannis vine şi cu acuzaţii la adresa executivului pentru "modul defectuos şi lipsit de prudenţă" în care a gestionat fondul de rezervă.

"Pe fondul crizei generate de extinderea accelerată a virusului pestei porcine africane (PPA) și în legătură cu ultimele declarații din partea membrilor Guvernului, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, atrage atenția asupra responsabilităților imperative pe care autoritățile guvernamentale le au pentru a aduce situația sub control, astfel încât să fie blocată răspândirea virusului PPA și în alte județe decât cele afectate până în prezent în mod direct", transmite Klaus Iohannis.

De asemenea, în comunicat, Preşedintele cere guvernului să asigure un proces cât mai rapid de despăgubire a populaţiei şi producătorilor afectaţi de pesta porcină. Iohannis cere astfel comisii de evalure eficietnă, pentru  asigurarea conformității evidențelor și a despăgubirilor.

Articolul continuă după reclamă

Klaus Iohannis critică guvernul şi pentru cheltuirea banilor din fondul de rezervă.

"Dată fiind starea de fapt și extinderea agresivă a pestei porcine, cu riscuri și consecințe care se pot dovedi dramatice pentru agricultura și economia României, din partea Guvernului se anunță cu seninătate faptul că fondul de rezervă este zero, în ciuda asigurărilor repetate prin care Guvernul și-a propus să arate că situația bugetară este stabilă, că sunt bani pentru pensii, salarii și pentru restul cheltuielilor", se afirmă în comunicat.

Preşedintele spune că, în realitate, cheltuielile făcute de guvern din fondul de rezervă pentru pesta porcină sunt zero.

"Modul defectuos și lipsit de prudență în care a fost gestionat Fondul de rezervă a făcut ca astăzi, când într-adevăr ne confruntăm cu o situație de criză, Guvernul să nu mai dispună de bani în acest fond, deși fondul de rezervă al Guvernului se alimentează în mod curent, nu doar prin rectificări bugetare", spune Klaus Iohannis.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri politice » Klaus Iohannis cere guvernului să rezolve criza pestei porcine şi-l acuză de cheltuirea banilor din fondul de rezervă