Antena Meniu Search
x

Ședință cu scântei între PSD și PNL. Ministrul Energiei, ținta lui Marcel Ciolacu în scandalul facturilor la energie

Social-democraţii le transmit liberalilor, în contextul acuzaţiilor aduse de Rareș Bogdan, că ”această coaliţie nu s-a constituit pentru a rezolva problemele interne ale PNL”. Potrivit unor surse din PSD, Marcel Ciolacu îi va solicita astăzi preşedintelui PNL Florin Cîţu prezentarea draft-ului ordonanţei de urgenţă cu toate măsurile agreate luni în coaliţie pe tema energiei şi gazelor.

de Redactia Observator

la 20.01.2022, 15:44

Ședință cu scântei între PSD și PNL. Ministrul Energiei, ținta lui Marcel Ciolacu în scandalul facturilor la energie
Ședință cu scântei între PSD și PNL. Ministrul Energiei, ținta lui Marcel Ciolacu în scandalul facturilor la energie - Hepta

Social-democraţii afirmă că această ordonanţă trebuia redactată de ministrul Energiei Virgil Popescu. Şedinţa coaliţiei ar urma să aibă loc la ora 15.30, în regim online.

”Această Coaliţie nu s-a constituit pentru a rezolva problemele interne ale PNL. Iar liberalii trebuie să înţeleagă că scopul acestei Coaliţii nu s-a schimbat. Marcel Ciolacu îi va solicita astăzi lui Cîţu prezentarea draft-ul ordonanţei de urgenţă ce conţine măsurile agreate luni în coaliţie pe tema energiei şi gazelor, ordonanţă ce trebuia redactată de ministrul Energiei Virgil Popescu”, au precizat sursele din PSD, potrivit news.ro.

Social-democraţii spun că ”ordonanţa trebuie adoptată cât mai repede”.

”În absenţa ei, odată cu transmiterea indexurilor, există pericolul ca românii şi firmele să primească şi pe ianuarie o altă tranşă de facturi imense. Deci ministrul Energiei nu are timp de pierdut”, mai transmite PSD. 

Pe acelaşi subiect

Ședință în coaliția de guvernare, joi după-amiază

Liderii PSD şi PNL urmau să aibă, joi, o discuţie online, la ora 15.30 privind convocarea unei şedinţe a coaliţiei. Aceasta ar urma să aibă loc în sistem online, cu liderii celor trei partide, Marcel Ciolacu, Florin Cîţu şi Kelemen Hunor şi posibil cu premierul Nicolae Ciucă. 

Liderul PNL Florin Cîţu a cerut o şedinţă online a coaliţiei pe tema facturilor la energie, a gestionării pandemiei şi a dobânzilor mari la împrumuturi, afirmă surse din coaliţie. Aceleaşi surse susţin că preşedintele PNL consideră că disputa Rareş Bogdan - Marcel Ciolacu este una personală.

De unde a plecat scandalul dintre PNL și PSD

Scandalul dintre PNL şi PSD a apărut după ce prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a afirmat, la Digi24, miercuri, că ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, în chestiunea certificatului verde, ”a jucat cu ochii la sondaje şi nu cu ochii la sănătatea românilor”. Europarlamentarul PNL a mai spus că social-democraţii trebuie să înveţe să respecte PNL dacă vor să continue coaliţie, pentru că nu se poate ca cineva să fie şmecher şi cineva să plătească costurile guvernării, şi a adăugat că că o reevaluarea a coaliţiei peste un an se impune, dacă nu se fac reformele promise.

În replică, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a cerut, la scurt timp, o şedinţă a coaliţiei şi a acuzat PNL că ”a rămas captiv în paradigma coaliţiei cu USR, când se războiau cu tănculeţe pe covoraş”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Ședință cu scântei între PSD și PNL. Ministrul Energiei, ținta lui Marcel Ciolacu în scandalul facturilor la energie