Antena Meniu Search
x

Primele reacţii ale politicienilor la propunerea PSD-ALDE

Sevil Shaidehh este propunerea PSD-ALDE pentru funcţia de premier. Anunţul a fost făcut de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, după consultările avute cu Klaus Iohannis, de la Palatul Cotroceni, iar reacţiile politicienilor au fost prompte.

Sevil Shhaideh, prima femeie premier. Reacţiile politicienilor la propunerea PSD-ALDE

Sevil Shaidehh este propunerea PSD-ALDE pentru funcţia de premier. Anunţul a fost făcut de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, după consultările avute cu Klaus Iohannis, de la Palatul Cotroceni, iar reacţiile politicienilor au fost prompte.

Lia Olguţa Vasilescu

Primarul Craiovei susţine într-o postare pe un site de socializare că Sevil Shhaideh, care a fost propusă de Liviu Dragnea să ocupe funcţia de premier, are un singur "defect" - numele, dar că este "o profesionistă în adevăratul sens al cuvântului în ceea ce priveşte absorbţia de fonduri europene" şi e "mai româncă decât mulţi români".

"Când s-a discutat despre un posibil premier, pe care Liviu Dragnea îl ţinea la secret, vă spun sincer că mi-a trecut prin cap numele lui Sevil Shhaideh. Am lucrat cu ea în calitatea mea de primar şi a ei de secretar de stat şi apoi ministru la MDRAP. Profesionistă în adevăratul sens al cuvântului! Ştie! Ştie cum e cu absorbţia de fonduri europene, subiect arzător şi la ordinea zilei (...) Are un singur defect: numele! Dar vă asigur că e mai româncă decât mulţi români. Şi asta o spune o naţionalistă...", a scris Vasilescu pe Facebook.

Pe acelaşi subiect

Raluca Turcan

Preşedintele interimar al PNL a declarat că propunerea de prim-ministru anunţată de Liviu Dragnea aminteşte de practici din timpul guvernării Adrian Năstase.

"Este o propunere care arată obsesia de control a domnului Liviu Dragnea. Este o propunere care ne duce cu gândul la practici din timpul mandatului dlui Adrian Năstase sau din momente politice când guvernul era condus prin interpuşi. Este un semnal nefavorabil pentru mediul economic, pentru întreprinzători, este un semnal că partea de creştere a taxelor şi impozitelor care de fapt a stat la baza programului de guvernare al PSD va fi, din nefericire, aplicată. Nu cred că oamenii când au votat PSD au votat ca în fruntea Guvernului să fie fina dlui Liviu Dragnea. (...) Una ar fi fost să avem un prim-ministru cu un profil politic conturat, cu acţiune politică vizibilă şi o viziune de dezvoltare a ţării asumată şi una este să primim o mutare de familie a dlui Liviu Dragnea", a spus Turcan, după consultările de la Palatul Cotroceni, cu privire la propunerea ca Sevil Shhaideh să fie prim-ministru.

Victor Ponta

Fostul premier a declarat că propunerea PSD-ALDE pentru funcţia de prim-ministru - Sevil Shhaideh - este foarte bună şi de nerefuzat de preşedintele Klaus Iohannis. "Am o părere foarte bună despre Sevil, am lucrat cu ea foarte bine şi cât a fost secretar de stat, după cum ştiţi am propus-o ca ministru. A fost un ministru foarte bun şi îi urez succes. Chiar cred că este o femeie foarte echilibrată şi, repet, cât am lucrat cu ea am lucrat foarte bine şi o respect foarte mult. Mi se pare o propunere foarte bună. O votez cu plăcere dacă vine în Parlament. E femeie, e musulman, e un semn de deschidere şi de normal şi e un profesionist foarte bun. Nu ştiu ce va face domnul Iohannis, dacă va accepta sau nu. Propunerea e de nerefuzat, nu ştiu ce motiv ar avea domnul Iohannis să o refuze, că nu au apucat să îi facă niciun dosar", a spus Ponta.

Traian Băsescu

Fostul președinte al României a spus că nu a auzit de Shhaideh, dar a dat de înțeles că partidul pe care îl conduce se va opune. „Nu mă pot pronunța – trebuie să discutăm în grup -, dar, în principiu, noi suntem în opoziție. În principiu, suntem în opoziție. O să discut cu colegii”, a spus Băsescu.

Nicușor Dan

Liderul Uniunii Salvați România a anunțat că partidul său nu va vota un Guvern condus de Sevil Shhaideh, propunerea PSD de prim-ministru. ”Liviu Dragnea si PSD sfidează cetățenii cu o propunere de prim ministru inacceptabilă”, spune liderul USR. Nicușor Dan a transmis un mesaj video pe Facebook, în care spune că USR va vota împotriva acestui Guvern, ”fără îndoială”.

Kelemen Hunor

Liderul UDMR a declarat că Sevil Shhaideh este o propunere premier "interesantă", afirmând că aceasta este" un om capabil" şi că în cursul zilei va relua discuţiile cu Liviu Dragnea privind colaborarea parlamentară cu PSD. "Este o propunere interesantă. Mai mult nu pot să spun. Doamna Sevil Shhaideh a condus o perioadă Ministerul Dezvoltării sau era oricum secretar de stat şi cunoaşte foarte bine administraţia şi nu avem elemente ca să spunem că nu ar fi un om capabil pentru această funcţie", a declarat liderul UDMR.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Primele reacţii ale politicienilor la propunerea PSD-ALDE