Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Şoşoacă le-a strigat invitaţilor evrei din Parlament să plece: "Du-te la tine acasă". Istoricii spun că a preluat retorica rusă

Scandal în Parlament! Ziua Independenţei Israelului s-a transformat într-o tiradă anti-semită când senatoarea Diana Şoşoacă a luat cuvântul şi le-a strigat invitaţilor evrei din sală să plece din România. Din balcoane s-au auzit huiduieli la adresa ei şi au apărut gesturi intepretate ca un salut nazist,  aluzie la atitudinea senatoarei. 

de Marius Gîrlaşiu

la 14.05.2024 , 20:07

Şoşoacă: Ruşine să-ţi fie ţie! Du-te în Israel, la tine acasă, nu aici, în ţara mea!

- Aici e casa mea!

- Nu, bă! Du-te la tine acasă!

Vezi și

Senatoarea a întrerupt şedinţa solemnă chiar în timp ce era parlamentarii ascultau mesajul premierului israelian.

Pe acelaşi subiect

Circ şi scandal în Parlament

Benjamin Netnyahu, premierul Israelului: Prieteni din Parlamentul României! Vă mulţumesc că aţi fost de partea Israelului după masacrul din 7 octombrie!

Diana Şoşoacă vs Simonis: Vreau cuvântul pe procedură!

- Nu eşti la piaţă să iei cuvântul...

- Nu, dragul meu! Tu eşti la piaţă, că aţi vândut România şi este act de trădare ce faceţi.

Senatoarea şi-a acuzat colegii că găsesc timp pentru ziua prieteniei româno-israeliene, dar nu celebrează memoria victimelor comuniştilor. În iureşul care a urmat, gestul unuia dintre invitaţii evrei a fost interpretat drept salut nazist.

Şoşoacă: Antisemitule care eşti! Antisemitule care eşti!

Csaba Ferenc Asztalos, preşedinte CNCD: O replică dată la un comportament pe care l-a considerat fascist sau care a fost calificat ca fiind fascist. Discursul este clar antisemit şi incintă la ură şi discriminare, fără nicio interpretare.

Şoşoacă: Suntem solidari cu Palestina! Genocid aţi făcut acolo! Aţi omorât copii continuu!

Silviu Vexler, deputat: Aşa cum eu vă mulţumesc astăzi, Israelul vă va mulţumi pentru totdeauna. Ce-i drept, unora dintre noi. Este cel mai josnic atac pe care l-am întâlnit de-a lungul anilor în această instituţie.

Doru Buşcu - istoric: E foarte grav ce a facut Diana Sosoaca, ca sa nu mai zic ca ea este lasata sa faca lucrurile astea. In particular A avut astăzi un discurs antisemit în favoarea gruparii Hamas, grupării teroriste. Insa, aceasta pozitie chiar daca se suprapune cu pozitia unor tari arabe, Se suprapune, în general, şi cu poziţia Federaţiei Ruse. Exista un articol 394 in codul penal care incrimineaza aceste actiuni, ele erau incadrate in vechiul cod penal, sub titlu de tradare. Acum sunt actiuni imptriva securitatii nationale.

Conducerea Parlamentului ar trebui să se autosesizeze în urma declaraţiilor făcute de Diana Şoşoacă, crede preşedintele Consiliului Naţional împotriva Discriminării. Parlamentarii cu un comportament neadecvat pot fi sancţionaţi cu reducerea la jumătate a salariului timp de şase luni, conform regulamentului. Un senator sau deputat are salariul de bază aproape 11.000 de lei pe lună.

Marius Gîrlaşiu Like

Jurnalism înseamnă să publici tot ceea ce alții - de regulă liderii politici - nu vor să fie publicat. Orice altceva înseamnă doar Relații Publice. Nu am spus-o eu, a spus-o marele scriitor britanic George Orwell.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Ştiri politice » Şoşoacă le-a strigat invitaţilor evrei din Parlament să plece: "Du-te la tine acasă". Istoricii spun că a preluat retorica rusă