Antena Meniu Search
x

PNL a aprobat cabinetul prezentat de Nicolae Ciucă: lista completă a miniştrilor. Ciucă: "Matematic, guvernul nu are şanse să treacă"

După neînţelegeri şi negocieri eşuate, premierul desemnat Nicolae Ciucă merge înainte tot cu un guvern minoritar PNL-UDMR. Însă acum liberalii au un nou motiv de ceartă: nu se înţeleg pe lista miniştrilor, unde se tot fac schimbări. Astfel, dacă iniţial Cătălin Predoiu era propunerea pentru Ministerul Justiţiei, acum ultima varianta ar fi Alina Gorghiu, iar Predoiu ar urma să meargă la ministerul Apărării. Liberalii se vor întâlni însă după-amiază să cadă de acord pe lista miniştrilor.

de Larisa Bernaschi

la 29.10.2021, 17:28

Vezi și

UPDATE: S-a încheiat şedinţa PNL. Lista de miniştri a fost aprobată, cu o singură abţinere. "În BeX am aprobat planul de guvernare şi lista miniştrilor din cabinetul Ciucă. A fost o şedinţă bună. Am luat pulsul, iar mâine urmează BPN. Am vorbit cu domnul Kelemen Hunor de mai multe ori, acest guvern va trece.", a declarat Florin Cîţu. "Merg în Parlament pentru că nu mai e timp de reflecţie. A fost inflexibilitate în negociere. Matematic, guvernul nu are şanse să treacă", a declarat Nicolae Ciucă.

Liderii PNL s-au întâlnit joi seară la Vila Lac cu președintele Klaus Iohannis

Liderii PNL s-au întâlnit joi seară la Vila Lac cu președintele Klaus Iohannis să decidă cu ce propunere de Guvern va merge premierul desemnat să ceară votul Parlamentului. Lista cu posibilii miniștri vehiculată joi noapte a suferit modificări și este posibil ca și alte nume să se retragă.

Deși inițial, Cătălin Predoiu era vehiculat pentru Ministerul Justiție, Alina Gorghiu a intrat pe listă pentru acest minister potrivit surselor Observator. Cătălin Predoiu este în cărți la Apărare, Fechet la Agricultură, Marcel Boloş la Transporturi, Sighiartău la Digitalizare.

Pe acelaşi subiect

Vineri, la ora 15:00, PNL are o ședință a Biroului Executiv Național, în care va fi discutată lista miniștrilor. Nicolae Ciucă trebuie să prezinte până sâmbătă lista şi programul noului Cabinet. Votul în Parlament este aşteptat săptămâna viitoare. Audierea miniștrilor ar urma să aibă loc marți, iar votul în plen pentru învestirea guvernului ar putea fi miercuri.

Lista posibililor miniștri din Cabinetul Ciucă

Prim-ministru: Nicolae Ciucă

Vicepremier: Kelemen Hunor

Ministerul Apărării Naţionale:  Cătălin Predoiu

Ministerul de Externe: Bogdan Aurescu

Ministerul Finanțelor Publice: Dan Vîlceanu

Ministerul Afacerilor Interne: Lucian Bode

Ministerul Educației: Sorin Cîmpeanu

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale: Raluca Turcan

Ministerul Energiei: Virgil Popescu

Ministerul Agriculturii: Mircea Fechet

Ministerul Culturii: Bogdan Gheorghiu

Ministerul Transporturilor: Marcel Boloş

Ministerul Sănătăţii: Nelu Tătaru

Ministerul Justiției: Alina Gorghiu

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizăzii: Robert-Ionatan Sighiartău

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului: Florin Roman

Miniștrii UDMR

Ministerul Investițiilor și proiectelor Europene: Hegedus Csilla

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și a Administrației: Cseke Attila

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor: Tánczos Barna

Ministerul Tineretului și Sportului: Novak Eduard

Ciolacu: În interiorul PSD există o opţiune clară de a nu susţine un guvern minoritar

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că în PSD există o opţiune clară de a nu susţine un guvern minoritar şi că nu există o negociere cu conducerea PNL, el arătând că Florin Cîţu nu este ”decizional” în aceea ce se întâmplă în acest moment în România”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » PNL a aprobat cabinetul prezentat de Nicolae Ciucă: lista completă a miniştrilor. Ciucă: "Matematic, guvernul nu are şanse să treacă"