Antena Meniu Search
x

Video Florin Cîţu a mers şi el la Kiev, separat de Ciucă şi Ciolacu. Surse Observator: În Parlament ar putea fi dat jos de la şefia Senatului

Vizită a oficialilor români în Ucraina, făcută în cel mai mare secret.  Premierul, ministrul de Externe şi şeful Camerei Deputaţilor s-au întâlnit cu preşedintele Zelenski şi au vizitat mai multe oraşe bombardate de ruşi. Autorităţile de la Bucureşti au anunţat că se vor implica în reconstrucţia ţării vecine şi vor sprijini în continuare poporul ucrainean. Din delegaţia care a ajuns ieri la Kiev a lipsit însă numărul 2 în stat, pe motiv că vizita sa a fost planificată separat. Florin Cîţu a mers azi în Ucraina. 

de Redactia Observator

la 27.04.2022, 20:27

Vezi și

Pentru prima oară de la începutul războiului, acum 63 de zile, o delegaţie oficială română a mers în vizita în Ucraina. Premierul Nicolae Ciucă, ministrul de Externe Bogdan Aurescu şi Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, s-au întâlnit cu primul om în stat - Volodimir Zelenski, cu premierul ucrainean şi cu preşedintele Radei Supreme a Ucrainei.

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainiei: Vrem să mulţumim din partea poporului nostru, din partea statului nostru, pentru sprijinul extern, pentru sprijinul acordat de statul dumneavoastră armatei noastre şi pentru acţiunile umanitare şi măsurile luate în ceea ce-i priveşte pe ucrainenii care au părăsit temporar ţara din cauza războiului. 

Delegaţia română a călătorit apoi în Irpin şi Borodianka, două dintre oraşele puternic afectate de atacurile ruşilor. Nicolae Ciucă a transmis că toţi refugiaţii care vor mai veni în România vor beneficia în continuare de tot sprijinul, până când se vor putea întoarce din nou acasă.

Nicolae Ciucă, premierul României: Au fost și sunt bineveniți în casele, bisericile, școlile, adăposturile din România. În inimile și sufletele noastre.

Pe acelaşi subiect

Din delegaţia României a lipsit Florin Cîţu

Acest lucru a ridicat imediat semne de întrebare, mai ales că şeful Senatului a anunţat în urmă cu 2 săptămâni că şi el a fost invitat să facă o vizită oficială în Ucraina. 

Nicolae Ciucă, premierul României: Au fost 2 vizite planificate separat, a fost vorba de numărul membrilor care puteau să faca parte din delegaţie, condiţionaţi fiind de măsurile de protecţie şi securitate din Kiev şi din localităţile unde am fost.

Lipsa lui Florin Cîţu din delegaţia României de la Kiev vine în contextul în care se discută înlocuirea sa de la conducerea Senatului. Întors la Bucureşti, premierul a anunţat că România se va implica şi în eforturile pentru cercetarea crimelor de război din Ucraina.

Nicolae Ciucă, premierul României: Guvernul României a alocat 100.000 de euro contribuţie voluntară pentru Curtea Penală Internaţională. Am oferit şi posibilitatea ca ţara noastră să participe cu experţi la derularea investigaţiilor în teren.

Nicolae Ciucă a mai declarat că Guvernul vrea să deschidă puncte suplimentare de trecere a frontierei şi să căute noi modalităţi de a facilita transportul, pe teritoriul ţării noastre, de bunuri, produse şi mărfuri ucrainene, mai ales cereale, către alte state.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Florin Cîţu a mers şi el la Kiev, separat de Ciucă şi Ciolacu. Surse Observator: În Parlament ar putea fi dat jos de la şefia Senatului