Antena Meniu Search
x

Tensiuni în coaliţie. Abia întors din SUA, Ciolacu l-a ironizat pe Boloş în ședința de Guvern

Noi tensiuni în coaliţia de Guvernare. De această dată, după ce ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a contrazis Ordonanţa de Guvern în legătură cu contribuţiile la Pilonul II de pensii.

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 08.12.2023, 14:32

Vezi și

"Am observat că, în absența mea, domnul ministru al Finanțelor nu s-a plictisit, a trebuit să dezmintă iar presupuse măsuri fiscale care nu există pentru 2024" a transmis Marcel Ciolacu, abia revenit din SUA. 

Marcel Boloş se dezice de ordonanţa care circulă pe surse. A spus că nu va fi amânatâ pentru o perioadă de 2 ani creşterea contribuţiei Pilonul II de pensii de la 3,75% la 4,75%. De altfel aceasta prevedere se află şi în Planul Național de Redresare și Reziliență, prin urmare ţara noastră trebuie să se conformeze şi să crească această contribuţie cu un punct procentual.

"Ordonanţa trenuleţ", prezentată premierului

Astăzi, ministrul Finanţelor îi va prezenta premierului "Ordonanţa trenuleţ" şi toate măsurile care vor intra în viagoare de la începutul anului viitor. În altă ordine de ei, la şedinţa de guvern de astăzi, s-au alocat 200 de milioane de lei pentru cheltuielile spitalelor, au fost discuţii şi despre legea bugetului pe care executivul o va adopta săptămâna viitoare. S-a schimbat şi legislaţia după explozia de la Crevedia. Mai exact, ISCIR, instituţie aflată în subordinea ministerul Economiei va putea închide staţiile GPL cu probleme. 

Pe acelaşi subiect

Bugetul Ministerului Dezvoltării, suplimentat cu 500 de milioane de lei; alte 190 de milioane, pentru Ministerul Sănătăţii

Guvernul a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Dezvoltării cu 500 de milioane de lei, iar Ministerul Sănătăţii va primi 190 de milioane de lei. Executiv a decis alocarea de fonduri suplimentare pentru continuarea unor proiecte în comunităţi locale sau pentru susţinerea unor domenii prioritare.

"La Ministerul Dezvoltării vor merge în plus 500 de milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului. 300 de milioane de lei sunt pentru finanţarea Programului naţional de investiţii Anghel Saligny şi 200 de milioane de lei pentru finanţarea Programului naţional de construcţii de interes public sau social. Este vorba, efectiv, de acoperirea cheltuielilor pe 2023 ale proiectelor aflate deja în desfăşurare", a explicat purtătorul de cuvânt al Cabinetului Ciolacu, Mihai Constantin.

Mihai Constantin a adăugat că s-au alocat 37 de milioane de lei pentru mai multe comunităţi locale în vederea asigurării continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat. Este vorba despre: Huedin, Brad, Hunedoara, Drobeta Turnu Severin, Suceava, Vatra Dornei şi Motru. "Pentru finanţarea cheltuielilor din spitale, bugetul Ministerului Sănătăţii a fost suplimentat astăzi cu peste 190 de milioane de lei", a mai transmis el.

"Avem un avans de 2,2% cu care suntem pe locul al treilea în Europa! Creșterea pe trimestrul 3 a fost solidă și susținută în continuare de investițiile publice majore. De aceea, și astăzi vom suplimenta fondurile Ministerului Dezvoltării, cât pentru a permite finalizarea tuturor investițiilor prevăzute în acest an", a transmis Ciolacu înainte de şedinţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri politice » Tensiuni în coaliţie. Abia întors din SUA, Ciolacu l-a ironizat pe Boloş în ședința de Guvern