Antena Meniu Search
x

Tichete sociale: Guvernul oferă vouchere de 30 şi 50 de euro. Peste 3,5 milioane de români vor primi bani de la stat

Vouchere sociale, pentru milioane de români. Guvernul dă cu o mână şi ia cu cealaltă. După explozia preţurilor la alimente şi la combustibili, statul vrea acum să-i ajute pe românii vulnerabili.

de Redactia Observator

la 28.03.2022, 17:31

Vezi și

Persoanele cu venituri mici ar urma să primească vouchere sociale cu care să-şi cumpere alimentele de bază. Vorbim de peste trei milioane şi jumătate de români care vor beneficia de aceste tichete sociale. În plus, şi elevii care primesc burse sociale ar putea să primească vouchere pentru mâncare şi rechizite.

Câţi bani primesc elevii de la stat

Surse guvernamentale au declarat pentru Observator că elevii care primesc burse sociale vor primi şi vouchere de 30 de euro lunar, timp de 7 luni de zile. 

Mai exact, între aprilie - iunie şi septembrie - decembrie 2022, 156.000 de elevi vor primi lunar 30 de euro pentru alimente, haine şi rechizite.

Pe acelaşi subiect

Impactul bugetar al acestei măsuri ar fi de peste 32 de milioane de euro. 

Cine primeşte voucherele sociale

Guvernul României pregăteşte o serie de măsuri cu caracter social destinate persoanelor cu venituri mici. Surse guvernamentale au declarat pentru Observator că 3,5 milioane de români vor beneficia de tichete sociale în valaore de 50 de euro şi care se vor acorda la fiecare 2 luni, până la sfârşitul anului. 

Acestea sunt destinate pentru cumpărarea a 6 alimente de bază, pentru gospodăriile cu ambii părinți și cel puțin 2 copii dependenti si gospodării monoparentale cu un venit net mediu lunar mai mic de 600 lei (151.000 gospodarii), persoanele care primesc Venit Minim Garantat (168.000 persoane), persoane cu dizabilităţi (800.000 persoane) și pensionarii cu un venit mai mic de 1500 lei (2.349.517 pensionari). 

Conform aceloraşi surse, impactul bugetar ar fi în acest caz de 693.703.400 de milioane de euro, banii provenind din fonduri europene. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » Tichete sociale: Guvernul oferă vouchere de 30 şi 50 de euro. Peste 3,5 milioane de români vor primi bani de la stat