Antena Meniu Search
x

Traian Băsescu şi vicepremierul rus Dmitri Rogozin, replici tăioase şi tendenţioase

Spumegă pocalul în pahare, după replici tăioase şi tendenţioase între preşedintele Traian Băsescu şi vicepremierul rus, Dmitri Rogozin.

Vezi și

Spumegă pocalul în pahare, după replici tăioase şi tendenţioase între preşedintele Traian Băsescu şi vicepremierul rus, Dmitri Rogozin. Ei se auză reciproc că vorbesc la băutură.

Înaltul oficial rus a luat foc după ce, zilele trecute, la întoarcerea de la Tiraspol, România i-a interzis să intre în spaţiul aerian, iar Ucraina l-a întors din drumul spre Moscova, cu avioane de luptă.

Tot mai mulţi oficiali cu greutate vin la Bucureşti. Astazi a fost adjunctul şefului CIA, iar săptămâna viitoare sunt aşteptaţi şeful NATO, vicepreşedintele american Joe Biden şi şeful Pentagonului, Chuck Hagel.

Ironii la un pahar. De fapt, la două. Replici nu tocmai fine au schimbat zilele acestea preşedintele României şi vicepreşedintele Rusiei. La nici o zi după ce Traian Băsescu l-a acuzat pe înaltul oficial rus că a vorbit la băutură, atunci când a declarat că va survola România într-un bombardier, Dmitri Rogozin i-a dat o replică pe acelaşi ton.

"Mă întreb câte pahare a golit Băsescu ca să prindă curaj înainte de a închide spaţiul aerian pentru avionul nostru", a declarat Dmitri ROGOZIN, vicepremierul rus

Răspunsul şefului statului nu a avut ecou doar la Moscova. Şi la Bucureşti, premierul Victor Ponta a criticat dur lipsa de diplomaţie a lui Traian Băsescu dar şi modul prea relaxat în care acesta a gestionat întreaga situaţie.

Nici declaraţiile premierului nu au fost trecute cu vederea de înaltul oficial rus care, în ultimele zile, a lansat ameninţări la foc automat la adresa autorităţilor de la Bucureşti. Dmitri Rogozin s-a înfuriat după ce, vineri, avionul care îl ducea din Transnistria spre Moscova nu a primit acordul de a survola spaţiul aerian românesc.

În contextul crizei ucrainene, adjunctul şefului CIA a venit azi la Bucureşti, iar în următoarea săptămână sunt aşteptaţi în România şeful NATO, vicepreşedintele american şi şeful Pentagonului. Joe Biden va avea întâlniri cu preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Traian Băsescu şi vicepremierul rus Dmitri Rogozin, replici tăioase şi tendenţioase