Antena Meniu Search
x

Bilanţul GCS privind evoluţia cazurilor de coronavirus, în perioada 2-20 iulie: "10.393 infectări, 351 de morţi"

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) informează că, în intervalul 2 – 20 iulie, în România, au fost confirmate 10.393 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, 3.384 persoane declarate vindecate și 351 persoane decedate.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 20.07.2020, 23:01

Grupul de Comunicare Strategică a publicat un bilanţ privind epidemia de coronavirus în România - Profimedia Images/Foto de arhivă
  • Bilanţul cuprinde date despre epidemia de coronavirus din România

Totodată, au fost externate 1.396 persoane asimptomatice după 10 zile de la depistare și 972 persoane externate la cerere, depistate pozitiv la testul pentru noul coronavirus, informează GCS.

"În același interval au fost spitalizate în medie 4071 persoane, atât în secții cât și în ATI, în data de 2 iulie a.c. fiind internate 4.252 persoane, iar în data de 20 iulie a.c. 4.748 persoane. Din analiza seriilor de date raportate reiese faptul că aproximativ 3.680 persoane confirmate pozitiv în acest interval de timp, în condițiile absenței instrumentelor legislative care să permită măsuri medicale, nu au făcut obiectul internării în spitale, nu au făcut obiectul externării ca persoane asimptomatice după 10 zile de spitalizare și nici ca persoane externate la cerere", se arată în comunicat.

De asemenea, în urma analizei GCS s-a constatat faptul că aproximativ 1480 de persoane confirmate cu noul coronavirus fac parte din categoria persoanelor vindecate, reprezentând cazuri care au beneficiat de prevederile Ordinului Ministrului Sănătății 487/2020 (aflat în vigoare în perioada 24 martie a.c. – 21 mai a.c.) care a permis fie externarea cazurilor ușoare, fie tratarea acestora la domiciliu, fără a mai fi declarate vindecate, în sistemul de raportare, la împlinirea termenului de izolare de 14 zile.

"În aceeași situație s-au aflat categorii de persoane din centre rezidențiale, persoane cu boli neuro-psihice, personal medico-sanitar și de îngrijire. Având în vedere numărul persoanelor considerate vindecate, se va rectifica în consecință numărul cazurilor considerate active în infectarea cu noul coronavirus", potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Citeşte şi: La 3 cazuri noi la 1.000 de locuitori se poate institui carantina - ministrul Sănătăţii Ludovic Orban: "Cum să negi existenţa acestui virus? Au murit oameni, sunt nu ştiu câte cazuri"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Bilanţul GCS privind evoluţia cazurilor de coronavirus, în perioada 2-20 iulie: "10.393 infectări, 351 de morţi"