Antena Meniu Search
x

Video Ce decizie au luat autorităţile române în ceea ce priveşte a treia doză de vaccin Pfizer

Din toamnă am putea să fim chemaţi la centrele de vaccinare pentru cea de-a treia doză de vaccin Pfizer împotriva COVID-19. Vorbim deocamdată doar de o ipoteză avansată de compania producătoare a serului. În acest moment doar Marea Britanie a anunțat că va vaccina persoanele peste 50 de ani cu a treia doză de vaccin anti-COVID.

Ema Schweninger
de Ema Schweninger

la 17.05.2021, 15:07

Autorităţile române aşteaptă decizia OMS privind a treia doză de vaccin Pfizer - Hepta

În urmă cu puţin timp, doctorul Valeriu Ghorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, a spus că deocamdată vorbim doar de o recomandare a companiei, aşadar, nu de o recomandare ştiinţifică.

În momentul în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii va spune că trebuie administrată cea de-a treia doză de vaccin, atunci vom începe şi noi pregătirile în ţara noastră şi vom administra această doză.

Compania Pfizer spune că a treia doză trebuie administrată la 8-12 luni de la rapel pentru a fi protejaţi în faţa noilor tulpini.

Românii preferă Pfizer

Oricum ar fi românii preferă vaccinul Pfizer, sunt peste 3 milioane de oameni imunizaţi cu acest ser, iar 2.4 milioane au şi rapelul făcut. 

Cât despre serul Moderna, sunt vaccinaţi de 10 ori mai puţini români, cu Astra Zeneca în jur de 430.000, iar cu Johnson &Johnson 30.000. Marea Britanie este singura ţară care a spus că va începe administrarea celei de-a treia doze din toamnă şi vor fi imunizaţi cei care au peste 50 de ani, pentru că sunt cei mai vulnerabili în faţa Covid-19. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Ce decizie au luat autorităţile române în ceea ce priveşte a treia doză de vaccin Pfizer