Clinica stomatologica dentaline-clinic.ro din Bucuresti sau cum sa alegi cea mai potrivita clinica pentru tine!
Multi dintre noi neglijeaza programarile la dentist pentru verificari periodice sau pentru igiena dentara. De multe ori, mergem la dentist doar atunci cand ne dor dintii sau gingiile si asta inseamna ca patologia, oricare ar fi ea, este deja intr-un stadiu avansat si va fi mai greu de rezolvat.
Dimpotriva, efectuarea unor vizite regulate la medicul tau este importanta pentru a monitoriza sanatatea dintilor si pentru a evita situatii neplacute. In plus, exista si avantaje economice: tratarea patologiilor intr-un stadiu avansat implica adesea cheltuieli substantiale, in timp ce problemele dentare identificate intr-un stadiu incipient sunt mai usor si, prin urmare, mai ieftine de rezolvat.
Cand si de ce este recomandat sa mergi la dentist?
Sa incepem spunand ca nu exista o regula universala si ca fiecare dintre noi trebuie sa mearga la stomatolog in functie de nevoile sale. In general, specialistii recomanda o verificare la fiecare sase luni pentru a preveni orice problema care afecteaza dintii, ceea ce ar putea duce apoi la afectiuni mai grave si dureroase. In ceea ce priveste igiena dentara, in acest caz frecventa depinde de caracteristicile fiecaruia dintre noi. Exista oameni care au nevoie de curatare la fiecare trei luni, in timp ce pentru altii va fi suficient sa efectueze una in fiecare an. In lipsa unor probleme particulare, igiena dentara profesionala efectuata la fiecare opt luni ar trebui sa fie suficienta pentru a preveni patologiile care afecteaza gingiile, acumularea de tartru si placa. Dincolo de controalele periodice, exista o serie de situatii in care este esential sa faci o programare rapida cu medicul stomatolog. Multi dintre noi subestimam patologiile care afecteaza dintii si gingiile, deoarece in etapele initiale nu provoaca durere si, prin urmare, avem tendinta de a crede ca problema este rezolvarea in sine. In mod evident, nu este cazul, de aceea cea mai buna alegere este sa apelezi la sfaturile medicului stomatolog chiar de la primele semne.
Cum alegi cel mai bun stomatolog?
Daca nu ai gasit inca un medic sau un cabinet stomatologic perfect pentru nevoile tale, noi iti recomandam clinica stomatologica dentaline-clinic.ro din Bucuresti. Aceasta acopera o larga mare de servicii, si anume: implant dentar, estetica dentara, tratament de canal radicular, terapia cariilor, amplasare aparat dentar, chirurgie dentara, profilaxie, parodontologie, stomatologie pentru copii. Iata si cateva sfaturi pe care le poti aplica atunci cand alegi un cabinet stomatologic:
1.Inainte de a contacta un medic, verifica daca este un profesionist calificat. Competenta si profesionalismul sunt cerintele cele mai importante. Chiar daca este vorba despre umplerea unui dinte, este bine sa mergi la un profesionist calificat. Daca este vorba despre remedierea unor probleme mai grave, daca ne adresam persoanei gresite, riscam sa cheltuim si sa nu rezolvam, sau mai rau, sa agravam situatia. Asadar, primul pas, chiar inainte de a merge la un medic sau un cabinet, este sa afli cat mai multe despre acea locatie.
2.Competenta si calitatea performantei reprezinta totul. Cu toate acestea, este dificil de stiut daca dentistul este bun pana cand il experimentezi singur. In orice caz, incerca sa afli pareri si sa citesti recenzii despre clinica sau medicul respectiv. Pe scurt, recomandarea este unul dintre posibilele criterii preventive, chiar daca nu este cu siguranta o conditie suficienta. Experientele pacientului sunt adesea diverse si conflictuale.
3. Aspectul locatiei nu garanteaza si nu indica calitatea serviciului, desi acesta ar putea fi un indiciu util pentru a intelege lipsa de seriozitate a profesionistului. Camerele de asteptare si mobilierul curat si confortabil, potrivit pentru utilizare, sunt evident mai bune decat camerele murdare, care cu siguranta nu indica profesionalismul. Pe scurt, nu fi incantat de o frumoasa asistenta care te intampina si te face sa stai in sala de asteptare. Este un detaliu placut, dar nu are nicio legatura cu priceperea stomatologului. Totusi, priveste in jur. Chiar si echipamentele disponibile studiului si materialele utilizate ar putea fi teoretic un indiciu al calitatii performantei, si probabil iti vei da seama care sunt moderne si care sunt depasite.
-
Instrumentele folosite de stomatolog sunt adesea de unica folosinta (trusa de examinare, sterilizata si invelita, trebuie deschisa in fata pacientului) si trebuie inlocuite dupa tratamentul fiecarui client. Cele ce sunt reutilizabile trebuie sterilizata intr-o autoclava. De exemplu, razele ultraviolete nu sunt suficiente. Autoclava este importanta pentru a evita infectiile sau bolile grave, cum ar fi hepatita C. Verifica daca medicul poarta manusi si o masca inainte de a te trata. Astfel, siguranta si igiena sunt primordiale.
5.Este important ca dentistul sa ne inspire incredere, sa ne faca sa ne simtim in largul nostru, sa creeze o atmosfera placuta. De asemenea, este bine sa fie atent, meticulos si transparent.
6.Dorim ca un medic sa ne vorbeasca si sa ne explice intr-un mod simplu si clar cum sunt dintii nostri, ce vrea sa faca si de ce, cu riscurile si consecintele posibile, respectand in acelasi timp autonomia de alegere a pacientului. Un medic care ne pune intrebari despre sanatatea noastra si igiena noastra orala zilnica si apoi ne ofera sfaturile potrivite este un medic bun. Daca nu intelegi ceva, cere explicatii fara sa te simti vinovat.
Acestea sunt cateva criterii pe care ar trebui sa le iei in considerare cand iti alegi medicul sau clinica stomatologica. Dentaline Clinic este asadar recomandarea noastra, pentru ca acesta locatie indeplineste toate criteriile de mai sus. Personalul este unul profesionist si bine instruit, clinica este foarte curata si asigura toate conditiile de dezinfectie impuse de legile actuale, iar comunicarea este ceva normal. In plus, multitudinea de servicii prezentate mai sus reprezinta un punct forte. Astfel, poti reveni la aceasta clinica indiferent de problema pe care tu sau un membru al familiei tale o intampina.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰