Antena Meniu Search
x

Cum a motivat angajata DSP Suceava vaccinarea "din pix" a colegului ei de birou, care a murit de Covid-19

O angajată a DSP Suceava este anchetată după ce un bărbat în vârstă de 58 de ani, de asemenea angajat al instituţiei, a murit de Covid. Bărbatul a ajuns la terapie intensivă în stare gravă, deşi spunea că a fost vaccinat cu ambele doze, în vară. DSP Suceava a deschis o anchetă pentru vaccinare "la chiuvetă", iar angajata ar fi mărturisit la serviciu de ce l-ar fi vaccinat "din pix" pe colegul ei.

de Redactia Observator

la 19.11.2021, 13:29

O asistentă aruncă la gunoi o seringă cu vaccin Covid
Un bărbat a murit de Covid-19, deşi figura că ar fi fost vaccinat cu schema completă - Shutterstock

O nouă anchetă de vaccinare fictivă la Suceava pentru că un angajat al DSP a murit de COVID după ce s-ar fi imunizat "la chiuvetă". Bărbatul a ajuns la terapie intensivă în stare gravă, deşi, conform declaraţiilor lui, ar fi fost imunizat cu ambele doze, în vară. Asistenta medicală angajată la DSP Suceava, care avea acces la Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor, le-ar fi spus colegilor care au demarat ancheta de ce şi-a vaccinat „din pix” colegul de birou care ulterior a murit de COVID.

"S-a constituit o comisie care a verificat statusul vaccinal al pacientului, modul de consemnare a datelor în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor şi au fost cerute detalii la CNSCBT (ca administrator al registrului electronic). Ancheta vizează, de asemenea, încă o persoană din cadrul DSP Suceava, care a declarat că a înregistrat vaccinarea în RENV, având acces la registrul electronic, conform atribuţiilor profesionale specifice. Prima măsură a fost luată, ridicându-i-se angajatei accesul la registrul electronic naţional", se arată într-un comunicat al DSP Suceava.

Conform Adevărul.ro, angajata DSP Suceava menţionată în comunicat le-ar fi spus colegilor că şi-a vaccinat „din pix” colegul de birou, care ulterior a murit de COVID, pentru că s-a simţit presată de Prefectura Suceava, care a cerut în luna august numărul persoanelor vaccinate din cadrul instituţiei.

Anchetă la DSP Suceava, pentru "vaccinare la chiuvetă"

Pe acelaşi subiect

Aceeaşi sursă precizează însă că declaraţia angajatei nu este tocmai convingătoare pentru anchetatori, întrucânt bărbatul care a murit figura ca fiind vaccinat cu schema complet în perioada mai-iunie, cu două luni mai devreme de momentul în care Prefectura ar fi cerut situaţia persoanelor vaccinate.

Bărbatul de 58 de ani a ajuns la spital pe 2 noiembrie, după o săptămână în care s-a tratat acasă. A făcut mai multe complicaţii, respectiv tromboze, care de obicei apar la pacienţii nevaccinaţi. Asta i-a făcut pe medici să suspecteze că de fapt nu era imunizat. După aproape două săptămâni de spitalizare, bărbatul a murit la secția de terapie intensivă. Aşa că a fost sesizată Direcţia de Sănătate Publică, acolo unde acesta lucra ca referent.

"Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Suceava, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, desfăşoară cercetări în cazul unui dosar penal ce vizează comiterea infracţiunii de fals intelectual", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu.

DSP Suceava a informat Ministerul Sănătăţii despre acest caz şi a făcut o sesizare la IPJ Suceava. "Acest caz regretabil este singular în activitatea DSP Suceava şi aruncă o pată nemeritată asupra activităţii întregului colectiv care desfăşoară în mod susţinut lupta împotriva pandemiei cu Sars-Cov-2 de aproape 2 ani de zile. Conducerea DSP Suceava asigură întreaga colaborare cu organele de cercetare pentru aflarea adevărului şi luarea unor măsuri drastice de sancţionare a faptei", precizează DSP Suceava. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Cum a motivat angajata DSP Suceava vaccinarea "din pix" a colegului ei de birou, care a murit de Covid-19