Antena Meniu Search
x

Obiceiuri pe care să le adopți pentru a avea mai multă grijă de tine

Grija față de tine este o obligație proprie. Tu ești cea mai importantă persoană din lume, așa-i? Nu-i niciun semn de egoism, ci de iubire de sine, dacă îți cunoști adevărata valoare.

de Redactia Observator

la 31.07.2019, 14:56

Obiceiuri pe care să le adopți pentru a avea mai multă grijă de tine
Obiceiuri pe care să le adopți pentru a avea mai multă grijă de tine - Shutterstock

Grija față de tine este o obligație proprie. Tu ești cea mai importantă persoană din lume, așa-i? Nu-i niciun semn de egoism, ci de iubire de sine, dacă îți cunoști adevărata valoare.

Dar ca să ai grijă de tine, trebuie mai întâi de toate să știi cine ești. Iar acest lucru vine în timp și se măsoară în experiențe. Cu cât acționezi mai mult și interacționezi cu ceilalți mai des, adevăratul TU iese la iveală. Trebuie doar să ți-l asumi! Iar asumarea vine la pachet cu grija de sine.

Poate îți spui: „Dar eu am grijă de mine!” Și clar, nu te contrazicem, dar dacă ți-ai uitat zâmbetul acasă când ai plecat spre job astăzi, dacă iar ai anulat întâlnirea la bere cu prietenii pe seară sau dacă de mult timp ai încetat să faci sport, poate este momentul să faci o schimbare în rutina personală.

În continuare îți dăm câteva idei despre cum îți poți forma obiceiuri corecte care duc la o viață împlinită:

    1. Fără comparații

Este adevărat că astăzi suntem expuși la informație ca niciodată, iar media și rețelele sociale au un rol covârșitor în crearea aparențelor cu care ne hrănim azi. Filtrarea informației este cheia! Atât în online, cât și în offline. Nu te compara cu nimeni, nici cu vedetele pe care le vezi la televizor sau le urmărești pe Instagram, nici cu prietenii sau colegii de birou.

Atunci când știi cine ești și ce îți dorești nu vei tinde să te compari cu nimeni. Putem oare să comparăm un castravete cu un măr? Nicicând! Ești o ființă unică, iar asta e te face special. Trebuie doar să ai încredere în tine.

     2. Sănătatea este cea mai importantă comoară

Nu pierde ore din noapte inutil. Somnul este esențial și recomandat ar fi să dormi șapte-opt ore pe noapte. Pune-ți telefonul mobil departe atunci când te bagi în pat seara, renunță la obiceiul greșit de a verifica ultimele noutăți de pe Facebook. Lasă-ți mintea liberă de orice preocupare pentru a putea adormi liniștit și a te trezi relaxat.

Sanatatea este esențială, așa că nu amâna analizele periodice pe care este recomandat să le faci. Vizita la medic este vitală, doar mai bine previi decât să tratezi. Hidratează-te suficient și bea cel puțin doi litri de apă zilnic. Sunt destule aplicații pe telefon care te ajută să ții cont de cantitatea de apă de care organismul tău are nevoie, deci nu ezita să le folosești.

     3. Răsfață-te

Dacă ai avut parte de situații stresante peste care ai trecut cu brio, este important să te recompensezi. De multe ori uiți să fii darnic cu tine însuți.

Schimbă rutina de „nepăsare” și fă-ți un obicei în a-ți oferi ceva după care ai tânjit mult.

Poate de mult ai vrut să mergi la noua cafenea drăguță care s-a deschis în orașul tău sau ai poftă de o tartă cu căpșuni... Sau poate trainerul în dezvoltare personală pe care îl urmărești de mult timp ține seminar în acest weekend.

Nu mai sta pe gânduri și răsfață-te! 

    4. Renunță la relațiile toxice

Relațiile toxice încep cel mai des într-un mod minunat, de aceea ignori adesea stegulețele roșii. Începutul este frumos deoarece reflectă o nevoie pe care o ai în acel moment. Și cum fiecare om pe care îl întâlnim este de fapt oglinda noastră, inevitabil cădem în această capcană.

Fie că este vorba de o legătură de prietenie sau de dragoste, fii atent la semnalele pe care cel de lângă tine ți le oferă, atât verbal, cât și nonverbal.

Dacă te simți mereu vinovat de starea negativă a prietenului tău sau ai senzația că, orice ai face, cel ales nu va fi niciodată mulțumit de tine, începe prin a pune cărțile pe masă. Comunică-ți sentimentele, și, dacă nu observi schimbări în atitudine și comportament, este cazul să privești spre alte orizonturi.

Lucrează la stima de sine și evită rolul de victimă. O atitudine golită de negativitate îți va aduce și limpezime în gânduri. Atragi ceea ce ești, iar relațiile de succes cu cei din jur încep prin o relație extraordinară cu tine însuți.

Grija față de tine este un proces complex și lung, dar reprezintă, de fapt, o călătorie spre autocunoaștere. Dacă dorești cu adevărat să știi cine ești, etapa aceasta va fi punctul de cotitură pentru a-ți schimba frumos viața.

Acestă schimbare vine atât fizic, cât și mental, deci trebuie să lucrezi ambele aspecte. Nu te autoiluziona cu amânări, nu-și au rostul atunci când ai nevoie de un upgrade în viața ta.

Photo credit: Shutterstock

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Obiceiuri pe care să le adopți pentru a avea mai multă grijă de tine