Antena Meniu Search
x

Video Raed Arafat, despre pacienții în stare gravă care refuză internarea: "Se autocondamnă la moarte"

Raed Arafat vaccinează, duminică, la Palatul Copiilor, din București, unde numărul celor care vin să se imunizeze este foarte mare. Întrebat despre persoanele aflate în stare gravă, care refuză internarea în spital, șeful DSU a spus că "se autocondamnă la moarte".

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 24.10.2021, 11:14

Raed Arafat, despre pacienții în stare gravă care refuză internarea: "Se autocondamnă la moarte"

Oamenii care au mers la vaccinare duminică dimineață  la Centrul de la Palatul Copiilor din București au avut surpriza să fie imunizați chiar de Raed Arafat. Șeful DSU va fi prezent aici până la ora 12:00.

"Cred că ce vedem astăzi este un lucru extrem de bun. Le mulțumesc celor care vin să se vaccineze, nu numai aici, ci peste tot în țară. S-a dovedit că chiar dacă suntem într-o situație destul de critică, oamenii au înțeles și vin la vaccinare. Deja suntem la peste 80.000 pe zi, ajungem la 90.000 pe zi. Este foarte bine și cu toții avem datoria să facem acest lucru și să ne implicăm: medici de familie, persoane nevaccinate încă, persoanele care au dubii să pună întrebări, să le răspundem de ce este bine să se vaccineze. Important e că asta este unica soluție ca să nu se mai repete situația în care ne aflăm acum, unica soluție pentru a preveni astfel de situații și de a se proteja fiecare pentru viața lui și a celor din jurul lor", a spus dr. Arafat.

Raed Arafat: Avem restricții pentru că nu ne-am vaccinat destui

Șeful DSU le recomandă celor indeciși să vină să se vaccineze, pentru că vaccinarea este soluția optimă de prevenire și de a evita să ajungă pe un pat de terapie intensivă sau să își piardă.

Pe acelaşi subiect

"Restricțiile sunt impuse pentru că până acum nu ne-am vaccinat destui", a precizat Raed Arafat.

Întrebat despre persoanele care ajung în stare gravă și care refuză internarea în spital, secretarul de stat în MAI a spus că "se autocondamnă la moarte".

"Înseamnă că se autocondamnă dacă sunt în stare gravă și încă ascultă aceste sfaturi de a nu se interna, de a nu primi tratamentele însemană că se condamnă singuri la moarte, nu la altceva, pentru că dacă ești în stare gravă trebuie să ajungi la spital, chiar înainte să ajungi în stare gravă. Dacă ești deja în stare gravă, unica șansă a ta este în spital", a mai spus Raed Arafat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În cuplu, preferaţi să puneţi banii la comun sau aveţi cheltuieli separate?

Observator » Sanatate » Raed Arafat, despre pacienții în stare gravă care refuză internarea: "Se autocondamnă la moarte"