Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Revolta unui medic de la Urgenţe: 'Un pacient la 5-6 minute nu este omeneşte'

Alina Martău, medic la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) Piteşti, a tras un semnal de alarmă cu privire la 'sănătatea' sistemului de sănătate din România, dar şi cu privire la situaţia din serviciul de urgenţă.

de Alin Tarnovschi

la 17.08.2019 , 15:22

Revolta unui medic de la Urgenţe: 'Un pacient la 5-6 minute nu este omeneşte' Revolta unui medic de la Urgenţe: 'Un pacient la 5-6 minute nu este omeneşte' - Arhivă

Alina Martău, medic la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) Piteşti, a tras un semnal de alarmă cu privire la 'sănătatea' sistemului de sănătate din România, dar şi cu privire la situaţia din serviciul de urgenţă.

Medicul a explicat că, în medie, cei doi sau trei medici de la UPU tratează între 150 şi 170 de pacienţi într-o tură de 12 ore, ceea ce înseamnă un pacient la fiecare 5-6 minute.

"Lumea nu mai are bunul simt de altădată, cel puțin în serviciul de urgență. În fiecare tura simt cum sănătatea personalului este afectată de stresul și epuizarea determinata de volumul mare de munca și de cadre insuficiente. Este o presiune maxima, mai ales când simultan vin 2,3 ambulante, când paturile sunt pline și nu știi cum sa mai rotești pacienții, ținând cont de gravitatea lor, când în triaj creste starea de nervozitate a celor care așteaptă sa fie consultați, când...

Articolul continuă după reclamă

Să examinezi, să investighezi, să tratezi în medie 150 - 170 de pacienți în 12 ore în 2-3 medici, nu cred ca omenește este normal, adică 1 pacient la 5-6 minute. Fiecare caz are particularitățile lui, iar timpul scurt poate afecta deciziile medicale.

Pe acelaşi subiect

Succedarea urgentelor într-un ritm alert creează nemulțumiri în rândul non urgentelor, care devin agresive și încep cu amenințări și expresii jignitoare la adresa personalului medical.

Revolta unui medic de la Urgenţe faţă de sistemul de sănătate

Daca legislația privind adresabilitate la camerele de gardă nu se schimba, dacă medicina primara nu reușește sa mai stopeze acest exod, dacă persoanele aflate sub influenta alcoolului ar fi puse sa plateasca, dacă cei agresionati fără leziuni majore ar avea mai multa răbdare, poate s-ar mai dezaglomera spitalele.

În prezent, dacă ar fi sa fac o radiografie serviciului de urgenta, l-aș declara bolnav. Tratamentul e simplu: modificarea legii sănătății. Viata are prioritate!", a scris medicul pe Facebook.

Alin Tarnovschi Like
Comentarii


Întrebarea zilei
Vei merge la vot în turul 2 al alegerilor prezidențiale?
Observator » Sănătate » Revolta unui medic de la Urgenţe: 'Un pacient la 5-6 minute nu este omeneşte'