Uleiul de cocos, ”otravă pură”. Face minuni când e aplicat pe piele, dar e periculos când îl consumăm
Câte păduri tropicale, tot atâtea moduri de a extrage uleiul de cocos. Toate pornesc de la laptele de cocos, obţinut din miez ras amestecat cu apă. 1.000 de nuci de cocos sunt necesare pentru obţinerea a 70 de litri de ulei, aşa cum îl găsim în magazine.
Câte păduri tropicale, tot atâtea moduri de a extrage uleiul de cocos. Toate pornesc de la laptele de cocos, obţinut din miez ras amestecat cu apă. 1.000 de nuci de cocos sunt necesare pentru obţinerea a 70 de litri de ulei, aşa cum îl găsim în magazine.
Potrivit specialiștilor, uleiul de cocos conține aproximativ 80% grăsimi saturate, cam cu o treime mai mult decât untul 52% grăsimi. Această cantitate excesivă crește colesterolul, ceea ce cauzează numeroase boli de inimă.
Medicii spun că nu ar trebui consumate mai mult de 13 grame de grăsimi saturate pe zi, iar uleiul de cocos poate fi înlocuit cu uleiul de canola sau cu cel de măsline.
Medicul care dă peste cap cam tot ce se ştia despre uleiul de cocos spune că organismul, de fapt, nu are nevoie de acest aşa-zis "super-aliment", care face minuni când e aplicat pe piele, dar şi ravagii când îl consumăm.
În schimb, ne putem lua nutrienţii de care avem nevoie zilnic din morcovi, cireșe sau caise.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰