Antena Meniu Search
x

Abrogarea actului normativ ridică însă controverse. O parte dintre articole au intrat deja în vigoare! Strada vrea retragere, nu abrogare

Soarta Ordonanţei cu numărul 13 este rescrisă de coaliţia de Guvernare, chiar la această oră. Premierul a anunţat în urmă cu puţin timp că va abroga actul atât de boicotat în stradă şi la vârful instituţiilor din justiţie!

Vezi și

Soarta Ordonanţei cu numărul 13 este rescrisă de coaliţia de Guvernare, chiar la această oră. Premierul a anunţat în urmă cu puţin timp că va abroga actul atât de boicotat în stradă şi la vârful instituţiilor din justiţie!

În cea de-a cincea zi de proteste, manifestanţii din piaţă primesc o veste-şoc. Liderii de la Guvernare au intrat într-o şedinţă de urgenţă. Veşti despre soarta Ordonanţei de Urgenţă au început să vină de la prânz. Liviu Dragnea anunţa ceea ce i-au cerut în stradă sute de mii de români, în fiecare seară. 

"O să propun o soluție de stingere a conflictului pe care sper s-o accepte premierul, în legătură cu OUG. Eventual, se poate vorbi chiar de abrogarea a OUG, dacă premierul acceptă."

Sursa: Liviu Dragnea la dcnews.ro 

Pe acelaşi subiect

Mesajul a fost transmis, după-amiază, din spatele uşilor închise. 

La ora 16:30, al doilea om în stat, Călin Popescu Tăriceanu posta un mesaj pe Facebook. Vorbea despre "eventuala decizie de abrogare şi reconstruirea viitorului României". 

"România se află într-un blocaj grav din cauza abuzului de putere al anumitor instituții, și va fi nevoie de o abordare lucidă și nepartizană (...) De aceea, voi propune de îndată tuturor celor interesați, partide, reprezentanți ai societății civile, mediul economic să ne așezăm la aceeași masă."

Sursa: Mesajul lui Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook

Subiectul abrogării pare a fi fost intens discutat în culise. Sevil Shhaideh, vicepremier, dar şi Carmen Dan, ministrul de Interne, nu au părut surprinse când au auzit astăzi zvonurile.

Discuţiile despre retragerea Ordonanţei vin într-un mod suprinzător. Acum două zile, premierul era ferm pe poziţii. 

Revolta taberelor ar fi deturnat planurile PSD. Şeful de partid, Liviu Dragnea, vorbeşte despre o uriaşă contramanifestaţie, căreia nu i-ar mai putea sta în cale. 

"Simt că nu voi mai putea să țin în frâu, de la centru, presiunea din organizațiile din țară, care pot aduce în stradă, la București, aproape un milion de oameni. Oameni responsabili fiind, nu putem asista la sfărâmarea României din cauza iresponsabilității președintelui Iohannis."

Sursa: Liviu Dragnea la dcnews.ro 

Actul numărul 13, adoptat în şedinţa de marţi seară, are deja o parte intrată în vigoare. <GRAFICA DIN BETA - ORDONANTA CONTROVERSATA, DATA DE 1 FEBRUARIE>De pildă, modificările cu privire la denunţ. Mai poate fi depus doar în şase luni de la săvârşirea infracţiunii. Însă articolul 1 a fost piatra de moară. Schimbarea definirii abuzului în serviciu, care ar mai fi putut fi incrimat doar pentru fapte care au adus un prejudiciu de peste 200 de mii de euro. Iar pedeapsa ajungea la maximum 3 ani de închisoare, reducere de la 7 ani. Liviu Dragnea a susţinut mereu că nu lui îi sunt adresate aceste prevederi favorabile, deşi e judecat pentru instigare la abuz în serviciu, cu un prejudiciu mic. 

Actul atât de boicotat a şters din Codul Penal neglijenta în serviciu şi a limitat modul în care un funcţionar ar mai răspunde pentru conflict de interse sau pentru favoriyarea faptuitorului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Abrogarea actului normativ ridică însă controverse. O parte dintre articole au intrat deja în vigoare! Strada vrea retragere, nu abrogare