Antena Meniu Search
x

Mobilizare uriașă pentru Miruna şi Andra, elevele implicate într-un accident cumplit pe DN 1. Părinții Andrei au murit, după ce mașina lor s-a izbit frontal de un TIR

Zeci de persoane au răspuns apelului de a dona sânge pentru Miruna și Andra, două eleve victime ale unui accident cumplit petrecut, duminică, la Poieni.

Zeci de persoane au răspuns apelului de a dona sânge pentru Miruna și Andra, două eleve victime ale unui accident cumplit petrecut, duminică, la Poieni.

Miruna Pîrja şi Andra Firez, eleve în clasa a XII-a la Colegiul Naţional Emanuil Gojdu, călătoreau împreună cu părinții Andrei de la Cluj la Oradea, după ce fetele fuseseră la meditații la Cluj.

Fetele se aflau pe bancheta din spate al unui Peugeot condus de tatăl Andrei, pe DN1. La un moment dat, se pare că șoferul a pierdut controlul maşinii, a intrat pe contrasens unde s-a lovit frontal de un TIR, iar apoi, din impact, a ricoşat într-un BMW.

Pe acelaşi subiect
Accident grav in Poieni

În urma impactului, tatăl Andrei şi mama tinerei, care se afla pe locul din dreapta faţă al autoturismului, au murit.

Andra, eleva la un liceu din Oradea, victima a unui grav accident la Poieni

Foto: Andra Firez (Sursa: Facebook)

Cele două fete au fost transportate în stare gravă la spitalul din Cluj-Napoca. 

Miruna este în continuare în comă, în timp ce Andra respiră singură, fără ajutorul aparatelor.

Miruna, eleva la liceu victima a unui grav accident in Poieni

Foto: Miruna Pîrja (Sursa: Facebook)

Mobilizare uriașă pentru Miruna și Andra

Marți, aproape 150 de persoane au mers la Centrul de Transfuzie Sanguină din Oradea, pentru a dona sânge, majoritatea fiind elevi şi studenţi dornici să le ajute pe tinerele fete să supravieţuiască.

"De când lucrez în sistem, de peste 20 de ani, nu am mai întâlnit o asemenea mobilizare, este o situaţie fără precedent. Au venit foarte mulţi tineri, majoritatea elevi de la Colegiul Gojdu, fără profesori, dar disciplinaţi şi răbdători", a declarat dr. Ligia Burtă, şeful Centrul de Transfuzie Sanguină Oradea pentru ebihoreanul.ro.

Tot în sprijinul Andrei Firez şi al Mirunei Pîrja, angajaţii Centrului vor merge miercuri la Centrul medical de permanenţă din Sântandrei, unde va avea loc o acţiune de donare de sânge.

Totodată, întrucât şi tinerii din Ştei s-au anunţat dornici să doneze sânge, este posibil ca o acţiune similară să aibă loc şi acolo, în următoarele zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Mobilizare uriașă pentru Miruna şi Andra, elevele implicate într-un accident cumplit pe DN 1. Părinții Andrei au murit, după ce mașina lor s-a izbit frontal de un TIR