Antena Meniu Search
x

Aeroporturile din România sunt ţinta hackerilor. Sute de tentative de spargere a sistemelor de securitate, înregistrate în fiecare zi

Aeroporturile din România ar putea să fie atacate de hackeri, iar avioanele puse în situaţia să nu mai poată decola.

Vezi și

Aeroporturile din România ar putea să fie atacate de hackeri, iar avioanele puse în situaţia să nu mai poată decola. În fiecare zi, în medie, sunt înregistrate sute de tentative de spargere a sistemelor de securitate care controlează tot ceea ce înseamnă emiterea biletelor, verificarea bagajelor sau îmbarcarea pasagerilor.

După un atac al hackerilor, pasagerii ar rămâne în beznă şi niciun avion nu ar mai decola sau ateriza. Din fericire e doar un scenariu. Experţii în securitate cibernetică au misiunea de a prelua puterea din mâinile teroriştilor informatici.

Dacă hackerii ar pune stăpânire peste sistemul de ticketing porţile de îmbarcare ar rămâne goale. Asta pentru că nu s-ar mai putea elibera niciun bilet, deci nimeni nu ar mai putea urca la bordul aeronavelor.

În total, 21.000 de pasageri ar fi afectaţi. Şi nu s-ar respecta nici standardul de o decolare la fiecare 10 minute.

Constantin Stănică e responsabil de securitatea aeroportului din Cluj-Napoca şi spune că şi acolo atacurile informatice sunt tot mai dese. În medie, gestionează chiar şi 200 de astfel de încercări în fiecare zi. 

Constantin Stănică, administrator IT al aeroportului din Cluj: "Avem atacuri. Am avut 7.000 de încercări de spargere a unei parole. E destul de mult."

Până acum, doar site-urile aeroporturilor din România au avut de suferit din cauza hackerilor.

La începutul anului, vizitatorii online ai Aeroportului Craiova au luat un virus, iar calculatoarele lor de acasă au ajuns să producă bitcoin pentru hackeri.

În Europa au fost multiple incidente în care hackerii au afectat sistemul de check-in şi au lăsat aeroporturi fără curent electric. 

În faţa ameninţărilor, aeroporturile din ţară spun că investesc şi mai mult în tehnologie, dar costurile se vor resimţi tot în preţul biletelor de avion.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Aeroporturile din România sunt ţinta hackerilor. Sute de tentative de spargere a sistemelor de securitate, înregistrate în fiecare zi