Antena Meniu Search
x

Aeroporturile, gările și târgurile din România sunt mai atent păzite de forțele de ordine

Unda de şoc de la Berlin a ajuns şi în România. Deşi nivelul de alertă teroristă nu s-a modificat după masacrul din Germania, autorităţile sunt în gardă. Jandarmeria scoate mascaţii în stradă.

Vezi și

Unda de şoc de la Berlin a ajuns şi în România. Deşi nivelul de alertă teroristă nu s-a modificat după masacrul din Germania, autorităţile sunt în gardă. Jandarmeria scoate mascaţii în stradă.

Zonele aglomerate au devenit acum vulnerabile. Gradul de alertă teroristă pentru ţara noastră este albastru precaut. Oficial, nu s-a schimbat nimic după atentatul de la Berlin. Neoficial, autorităţile sunt în gardă şi au luat măsuri suplimentare în spaţiile care ar putea fi alese de terorişti.

Ţintele sunt locurile în care circulă foarte mulţi oameni, iar ei, atacatorii, se pot pierde în mulţime, pot trece neobservaţi şi neverificaţi. 

Atacă haotic. Nu au un plan. Au doar un scop: de a ucide în masă. Lovesc în aeroporturi, gări, metrouri, târguri, simboluri naţionale sau religioase. Iar la Bucureşti, la 1.700 de km distanţă de mascrul de la Berlin, aceste zone sunt monitorizate atent din dispeceratele poliţiei.

Pe acelaşi subiect

Deşi în România nivelul de alertă al Serviciului Român de Informaţii rămâne în continuare unul precaut, în perioada sărbătorilor de iarnă numai Poliţia Locală va scoate în strada sute de agenţi, iar autorităţile vor suplimenta efectivele, în special în zonele aglomerate.

"Cam tot efectivul Poliţiei Locale este scos în stradă. Monitorizează şi supraveghează zona acţiunilor derulate de către municipalitate. Aici vorbim de târguri, târgul de la Piaţa Constituţiei, de la Universitate sau de la Kiseleff.", spune purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Bucureşti, Răzvan Popa.

De mâine, bucureştenii şi nu numai vor întâlni pe stradă jandarmi mascaţi cu arme în mână. Şi mai ales la graniţe, efectivele au fost suplimentate. Peste 3.000 de poliţişti vor acoperi toate punctele de trecere. 

"Poliţia de Frontieră Română, în colaborare cu alte instituţii care au atribuţii în punctul de trecere al frontierei, efectuează controale sistematice, atât pentru cetăţenii din statele UE, cât şi pentru terţi, pe ambele sensuri, pe intrare şi pe ieşire.", anunţă Inspector Principal de Poliţie Popescu Alexandra, de la poliţia de frontieră.

Si ofiţerii Serviciului Român de Informaţii îşi intensifică dispozitivele de protecţie antiteroristă. În urmă cu o oră şi jumătate, oficiali de la Berlin au anunţat că suspectul care a intrat cu TIR-ul în târgul de Crăciun este căutat în toată Europa, adică şi în România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Aeroporturile, gările și târgurile din România sunt mai atent păzite de forțele de ordine